rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

Llibertat sense fiança per a Neus Lloveras

L'expresidenta de l'AMI estava citada a declarar a les 11.00 hores d'aquest dimarts
Imatge de l'expresidenta de l'AMI, Neus Lloveras | CatalunyaDiari.cat

 

El jutge Pablo Llarena ha decretat llibertat sense fiança per a Neus Lloveras, després de declarar aquest dimarts, 20 de febrer, al Tribunal Suprem com a investigada per la presidència de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), càrrec que ja ha deixat, però que ostentava quan es va fer el referèndum. La investigació l'apunta com a responsable de diverses mobilitzacions.

 

Lloveras ha declarat a les 11.00 hores d'aquest matí, després que ho fes l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, qui compareixia a les 9.00 hores d'aquest dimarts davant del jutge Pablo Llarena. 

Tant Mas com Lloveras han estat citats perquè apareixien en el document 'EnfoCATs' com a integrants del suposat comitè estratègic que va organitzar els preparatius de l'1 d'octubre, un document que va ser requisat del domini de Josep Maria Jové, mà dreta d'Oriol Junqueras al Departament d'Economia. 

 

Tanmateix, i en l'informe que l'informe que la Guàrdia Civil va presentar al jutge el desembre passat situa a Mas com un dels membres de la «cúpula del procés secessionista» i li atribueix, durant la seva etapa al capdavant de la Generalitat, les bases que van regir els passos dels partits independentistes durant el govern de Puigdemont. 

Anna Gabriel no declararà al Suprem

Tot i que avui els protagonistes d'aquesta jornada eren Artur Mas i Neus Lloveras per les seves declaracions davant el jutge Llarena, una notícia a primera hora del matí han modificat el focu d'atenció. 

 

I és que l'exdiputada de la CUP, Anna Gabriel, ha anunciat que no es presentarà demà al Tribunal Suprem a declarar. Segons publica 'El Nacional', l'estratègia de Gabriel no persegueix altra cosa que «obstaculitzar el procés» que s'ha engegat des del Tribunal Suprem i que podria acabar en condemnes d'entre 4 i 6 anys per un delicte de sedició. 

 

Així doncs, i segons el rotatiu, s'ha dissenyat una estratègia de defensa que garanteixi els drets de Gabriel, i s'ha triat Suïssa perquè el sistema judicial és més garantista i pot obstaculitzar més el procés judicial que s'ha engegat des de Madrid.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris