Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dues furgonetes i agents dels Mossos custodiant l'entrada als jutjats de Tarragona durant la concentració d'aquest migdia

Llibertat provisional per als vuit detinguts a Tarragona pels disturbis a la ciutat

La magistrada els acusa de desordres públics i decreta mesures cautelars

Pla general dels familiars dels detinguts i dels advocats davant els jutjats en la concentració de suport dels detinguts pels aldarulls de divendres a la nit a Tarragona
Familiars dels detinguts i els advocats davant els jutjats en la concentració de suport dels detinguts | acn

El jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona, en funcions de guàrdia, ha decretat llibertat provisional per a les vuit persones detingudes en relació amb els aldarulls viscuts divendres a la nit a la ciutat, els quals estan  acusats de desordres públics. La magistrada ha acordat també mesures cautelars per tots ells.

Els detinguts hauran de comparèixer cada quinze dies als jutjats, se'ls ha retirat el passaport i se'ls prohibeix sortir del territori, així com participar o aproximar-se en actes o manifestacions, a menys d'un quilòmetre durant un període de sis mesos.

El matí d'aquest diumenge, més d'un centenar de persones s'han concentrat davant dels jutjats de Tarragona per donar suport als detinguts per la policia espanyola i els Mossos d'Esquadra. Entre els concentrats hi havia familiars i amics dels detinguts i també hi ha assistit l'alcalde tarragoní Pau Ricomà. El grup ha cridat consignes com «llibertat preses polítiques» o «li diuen democràcia i no ho és», davant d'una desena de policies nacionals i de dues furgonetes de Mossos ubicades a la porta del jutjat de guàrdia.

Dos tarragonins van ingressar ahir en presó provisional

La jutgessa va decretar, ahir dissabte, presó provisional per dos joves detinguts la nit de dijous passat en el marc dels aldarulls i disturbis a la ciutat de Tarragona. Una és la Laura Solé, la jove que va ser detinguda per part de la Policia Nacional al costat de la Tàrraco Arena Plaça, mentre que el segon és Joan Tortosa, veí del Pont d'Armentera. Els dos, acusats de desordres públics, van ingressar aquest dissabte a la presó tarragonina de Mas d'Enric.

Concentracions de protesta per les detencions i presons preventives

Aquest dissabte, 19 d'octubre, es va celebrar una concentració a les portes de la presó de Mas d'Enric, al Catllar, en suport de la Laura Solé i el Joan Tortosa. La germana de Laura Solé, Sílvia Solé, va explicar als assistents que havia pogut parlar amb ella a través d'un vidre i que li havia fet saber que «estava bé» i que se «sentia forta», a més de comunicar-li que sabia que «està empresonada pels seus ideals».