ÚLTIMA HORA

🔴 Les tres prioritats de 'Tsunami Democràtic' després dels aldarulls

URGENT

⚽️ La Lliga demana a la Federació que el clàssic del 26 d'octubre se celebri a Madrid

Llibertat provisional amb mesures cautelars per a la «líder dels CDR», Tamara Carrasco

El jutge ha rebaixat l'acusació a un delicte de desordres públics
Moment que la Guàrdia Civil va treure a Tamara Carrasco de casa seva, a Viladecans | CatalunyaDiari.cat

 

Llibertat provisional amb mesures cautelars per a la «líder dels CDR», Tamara Carrasco. Després que el jutge hagi rebaixat l'acusació a un delicte de desordres públics Les mesures cautelars imposades recauen en el fet que no podrà sortir del seu municipi a no ser que hagi d'anar a la feina o disposi d'un permís judicial per a fer-ho.

 

Després de ser detinguda a casa seva, amb un important desplegament de la Guàrdia Civil, que van tallar el carrer i van disposar agents amb armes llargues a l'entrada del portal, Carrasco va ser traslladada a Madrid fins que avui, després d'estar dues nits detinguda, ha passat a disposició del jutge. 

Acusada de terrorisme per «coordinar» un CDR

La Guàrdia Civil i la Fiscalia de l'Audiència Nacional l'havien acusat d'un presumpte delicte de terrorisme i de rebel·lió per, segons els investigadors, ser una de les «coordinadores» dels Comitès de Defensa de la República, els CDR. Carrasco va emetre un missatge de veu on deia com s'havien de tallar les carreteres o quines accions fer i és amb això on s'ha agafat la policia per imputar-li aquest delicte. Es creu que buscaven un clima de confrontació al carrer i que se seguia amb l'estratègia del govern de Carles Puigdemont.

 

Segons va explicar un membre de l'equip de l'advocat de Carrasco, durant l'escorcoll a casa de la detinguda la Guàrdia Civil es va fer amb diversos objectes com un xiulet de color groc, una careta de Jordi Cuixart, una papereta de l'1 d'octubre i també un document de Google Maps situant la comandància de la Guàrdia Civil de Barcelona.

Accions no violentes

Fins al moment les accions del CDR s'han centrat en la no-violència i els seus membres asseguren que aquesta és l'única via que contemplen. S'han fet talls de carretera i per Setmana Santa es va organitzar una acció per aixecar les barreres de les autopistes en plena operació tornada. Ara, però, diversos membres d'aquests grups estan sota vigilància de la policia i els Mossos d'Esquadra, per la seva banda, també han posat en marxa un operatiu específic per poder reaccions si es tensa la situació.

Comentaris