Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu del Papa Francesc

El llibre de Junqueras 'Reflexions des de Lledoners' arriba a mans del papa Francesc

El primer tinent d'alcalde de Manresa, Marc Aloy, li va fer entrega del present

Imatge d'arxiu del Papa Francesc
El Papa Francesc va rebre la visita, el passat dissabte, d'una delegació de l'Ajuntament de Manresa. | Arxiu.

El llibre 'Reflexions des de Lledoners', escrit pel president d'ERC Oriol Junqueras des la presó l'any 2019, ha arribat a mans del Papa Francesc. L'obra de Junqueras és un recull d'articles de caire religiós, en què el líder republicà fa reflexions al voltant de la paraula de Jesús. Dissabte, en una visita oficial al Vaticà, el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Manresa, Marc Aloy, va fer entrega del llibre al Sant Pare, tal com ha desvelat aquest dimarts el mateix Junqueras:

En la imatge, es pot veure com Aloy, d'ERC, —que en les properes setmanes es convertirà en alcalde de Manresa fruit d'un pacte amb l'actual batlle postconvergent, Valentí Junyent— acaba d'entregar al Papa Francesc el llibre de Junqueras. 

Manresa demana a Francesc una visita a la ciutat l'any 2022

El papa Francesc va rebre dissabte en audiència privada al Vaticà una delegació de Manresa i es va interessar pel projecte 2022 sobre el llegat de Sant Ignasi de Loiola. Es tracta d'una iniciativa municipal nascuda l'any 2013 que té com a objectiu commemorar els 500 anys de l'estada a Manresa —de camí cap al seu pelegrinatge a Jerusalem— del religiós, fundador de la Companyia de Jesús i futur sant de l'Església Catòlica.

«El pontífex ha rebut amb molt d'interès les explicacions sobre el projecte  Manresa 2022  i manifesta que li agradaria visitar la ciutat amb motiu de la commemoració dels 500 anys de l'estada de Sant Ignasi», va assegurar el consistori de la capital del Bages, que va estar encapçalat pel seu alcalde, Valentí Junyent, i per qui el succeïrà en qüestió de dies al càrrec, l'esmentat Marc Aloy.

També hi van ser el regidor de Turisme i responsable de Manresa 2022, Joan Calmet; el coordinador del projecte i gerent de la Fundació Turisme i Fires de Manresa,  Albert Tulleuda; i el superior de la Cova, Lluís Magriñà.