Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Manuel Valls i Eva Parero

Lliga Democràtica, el nou partit de centredreta catalanista

Vol «trencar blocs» i «alterar les aliances» actuals, parlant amb Lliures, Convergents i Units per Avançar

Lliga Democràtica, nou partit polític de centredreta i catalanista que vol «màxim autogovern», però sense trencar amb Espanya
Lliga Democràtica, nou partit polític de centredreta i catalanista que vol «màxim autogovern», però sense trencar amb Espanya | CatalunyaDiari.cat

Nou partit polític de centredreta i catalanista.  Lliga Democràtica vol presentar-se a les pròximes eleccions de Catalunya, després de gairebé un any formant-se,  sota el comandament d’un grup de persones que  aposta pel «màxim autogovern», però és contrari a la separació de Catalunya de la resta d’Espanya.

Parit de centredreta catalanista i moderat

Aquest divendres s’ha aprovat el nom del nou partit de centredreta catalanista i ara per ara mantenen reunions amb altres formacions com Lliures, Convergents i Units per Avançar, així com preparen un manifest fundacional amb el qual volen atreure els votants de C’s que s’havien cansat del PSC i els de PDeCat descontents amb les accions de Puigdemont, segons ha avançat ‘El Periódico’. «No existeix un partit d’obediència catalana de centredreta, de tarannà moderat», han afirmat des del nou partit.

L’objectiu principal de la Lliga Democràtica és «trencar el bloc independentista», a més també vol «aconseguir un govern no secessionista», tot «suavitzant la tensió», ja que, segons han explicat, «Madrid no és un enemic, sinó un soci». En aquest sentit, han afirmat que aquest nou partit vol demostrar «un catalanisme valent», però «clarament contrari a un referèndum d’autodeterminació». També vol «prioritzar l’economia, el benestar social i el medi ambient».

Eva Parero, la número dos de facto de Manuel Valls, seria un dels pesos pesats del nou partit
Eva Parero, la número dos de facto de Manuel Valls, seria un dels pesos pesants del nou partit | CatalunyaDiari.cat

«El nostre propòsit és aconseguir alterar les aliances, debilitar el puigdemontisme perquè els acords JxCat-ERC deixin de ser possibles i es trenquin els blocs establerts», han assegurat des de l’agrupació que encara no té una cara visible. També han dut a terme enquestes que els han indicat que existeix un «espai electoral buit» que podria omplir-se amb «cinc diputats», tot i que aspiren a entre vuit i tretze gràcies als «300.000 vots potencials» que podrien aconseguir a les pròximes eleccions autonòmiques.

Tot i que encara no han escollit una cara visible per Lliga Democràtica, es preveu que dos pesos pesants de la formació siguin Eva Parera, número dos de facto de Manuel Valls a l’ajuntament de Barcelona, i la politòloga Astrid Barrio. A més, també estan intentant que  l’exprimer ministre francès els apadrini, encara que no es presentaria amb ells a les eleccions autonòmiques ni s’implicaria en la consolidació del partit. Tanmateix,  el projecte «encara ha de madurar», no donaran gaires detalls respecte dels candidats i al setembre preveuen presentar en societat el seu manifest funcional.

També et pot interessar...