Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Gran estelada en una manifestació a la plaça d'Espanya de Barcelona, el 11 de setembre de 2019

Lliris de Foc anuncia una nova acció de protesta a Barcelona el dia de Nadal

També han desenvolupat una nova aplicació mòbil a la qual es podrà accedir a través d’uns codis QR que es repartiran durant aquesta convocatòria

Gran estelada en una manifestació a la plaça d'Espanya de Barcelona, el 11 de setembre de 2019
Lliris de Foc està desenvolupant una nova aplicació mòbil per coordinar mobilitzacions de manera segura | Catalunya Diari

Nova aplicació per coordinar manifestacions en temps real. El grup anònim Lliris de Foc, escissió més radical de Tsunami Democràtic, ha anunciat que està desenvolupant una  aplicació mòbil per poder organitzar accions i que els manifestants la puguin fer servir de forma segura per comunicar-se, mitjançant uns codis QR que permetran l’accés al programa i es repartiran durant la concentració convocada per al dia de Nadal, 25 de desembre, a les 18.30 hores de la tarda a la Via Laietana de Barcelona.

El «ho tornarem a fer» de Lliris de Foc

«Les últimes concentracions han posat de manifest les febleses organitzatives d’un model d’activisme centralitzat i sense visió a llarg termini», ha explicat Lliris de Foc en un comunicat, afegint que «no pretén competir, sinó complementar l’estratègia col·lectiva». A més, han assegurat que «aquesta iniciativa neix d'un procés d'autocrítica i reflexió, tenint en compte el dictamen esperançador del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), però conscients que només  la lluita al carrer aturarà la repressió i forçarà la classe política a obeir el mandat sobirà».

En aquest sentit, Lliris de Foc va néixer fa unes dues setmanes i és un grup anònim que no està d’acord amb Tsunami Democràtic i el seu ‘Sit and Talk’, sinó que aquest nou col·lectiu seria més radical i  els seus objectius són «tornar a encendre els carrers», «alliberar els ostatges i fer efectiu el mandat del referèndum», juntament amb «construir, sense dilacions, un país just i democràtic per a tothom».

Així, Lliris de Foc van convocar la seva primera manifestació  el passat 19 de desembre, a les 19.00 hores de la tarda, al Portal de l’Àngel de Barcelona. Coincidint amb el dia que el TJUE va emetre la sentència sobre l’alliberament d’Oriol Junqueras i la concentració paral·lela que havien convocat Òmnium i l’ANC. Tanmateix, no van tenir l’èxit esperat, ja que només s’hi van presentar un grup de Sanitaris per la República i una desena de periodistes, però cap manifestant.

També et pot interessar...