MINUT A MINUT

👉 Totes les reaccions a la sentència del procés

ÚLTIMA HORA

🚨 Nova euroordre contra Puigdemont

La llista de Puigdemont guanya adeptes i es dispara en escons i intenció de vot davant les eleccions del 21 de desembre

Segons aquest sondeig, el partit més perjudicat ha estat ERC

El mitjà de comunicació 'El Español' ha realitzat un sondeig al costat de SocioMétrica per descobrir quin és la intenció de vot dels ciutadans per a les pròximes eleccions del 21 de desembre. Aquest sondeig s'ha realitzat entre el 27 i el 30 de novembre.

Cal destacar que la coalició creada per Junts per Catalunya, el cap de la qual de llista és Carles Puigdemont, ha duplicat pràcticament la intenció de vot que tenia fa un mes el Partit dels Demòcrates de Catalunya (PDeCat). Traslladat a xifres, correspondria al 19% dels vots i a 25 o 27 escons. Per tant, sembla que a Puigdemont li ha fet efecte la seva fugida a Bèlgica i la seva estratègia de realitzar constants compareixences en els mitjans de comunicació tant catalans com internacionals.

El partit dirigit per Carles Puigdemont seria el probable guanyador de les eleccions del 21-D

Sens dubte, la gran perjudicada pel creixement de Junts per Catalunya ha estat Esquerra Republicana de Catalunya, malgrat que segueix al capdavant com a probable guanyador de les eleccions vinents. L'enquesta llança xifres rotundes: en concret, aconseguiria el 23% dels sufragis que correspondrien a 35 o 37 diputats.

El fet de la negativa de Junqueras a la coalició amb el PDeCat pot estar passant-li factura en una campanya molt marcada per la marxa del país de Carles Puigdemont. A més, un altre motiu que pot influir en aquest fet, és l'absència d'Oriol Junqueras, encara empresonat, i la seva disposició a acceptar l'article 155 i la legalitat espanyola.

Per això mateix, si es manté aquest transvasament tan acusat en les últimes tres setmanes, la llista encapçalada per Carles Puigdemont podria superar a Ciutadans com a segona força i fins i tot quedar per sobre d'ERC. Ciutadans, de fet, com a segona força electoral es postula amb el 20,5% dels vots, corresponents a 29 o 30 escons.

La resta de forces catalanes, els separatistes mantenen el seu lleu avantatge amb la CUP en decadència de vots, mentre que Ciutadans i el PSC creixen entre els partits constitucionals però a costa del PP i de la col·lació catalana dirigida per Ada Colau i Pablo Iglesias.

 

 

Estadística de SocioMétrica | El Español

 

Comentaris