Lluís Bassat, entre les cares més conegudes de la celebració electoral de Ciutadans

Ciutadans, la força més votada a les eleccions del 21-D, va celebrar els resultats a la plaça Espanya de Barcelona
Lluís Bassat, excandidat a la presidència del Barça | Twitter

 

Ciutadans recordarà el 21-D com una jornada històrica. El partit ideat per Albert Rivera i prosseguit, a Catalunya, per Inés Arrimadas va ser amb 37 escons i el vot d’un de cada quatre catalans, la força més votada a la nit electoral del passat dijous, 21 de desembre.

 

Minuts després de fer-se públics els resultats definitius —tot i que per ser concisos, faltava un 10% de l’escrutini— la plana major del partit taronja va aparèixer eufòrica a l’estand que havien muntat a la plaça Espanya de Barcelona. «Les forces independentistes ja no poden tenir el mateix relat», comentava la política gaditana mentre reconeixia que «el cert és que el ‘Procés’ encara no ha acabat aquí».

Lluis Bassat, l’excandidat a la presidència del Barça

La festa, però, va comptar amb un extens catàleg de convidats molt especials. La presència de Lluís Bassat va ser segurament la més sonada. El famós publicista i excandidat a la presidència del F.C.Barcelona —les va perdre en dues ocasions—, es va personar a l’acte, segons va explicar el mitjà esmentat.

 

Bassat, de fet, es va presentar els anys 2000 i 2003. A les primeres, les de l’obertura de mil·lenni i posteriors al centenari del club, l’empresari català va caure davant Joan Gaspart, delfí de Josep Lluís Nuñez. En aquella ocasió, Bassat va obtenir el 43,13% dels vots —un total de 19.791— però va caure davant de la candidatura del controvertit ‘vispresident’ de Nuñez.

 

Va tornar-hi tres anys després. Aleshores, però, Bassat va caure davant del més que reconegut Joan Lapota. Aleshores el publicista va obtenir poc més de 13.000 vots —un 31,80% del total— i va haver de cedir davant de Laporta. Una de les curiositats d’aquella candidatura de Bassat, de fet, va ser que el director general del club havia de ser una cara tan enyorada com estimada: Pep Guardiola.  

Altres ‘vips’ de la festa

Va ser la cara més cridanera de l’exhibició de força de Ciutadans. I és que el partit, que es va postular dies abans de les eleccions com «la força del canvi» per intentar tombar un procés independentista, va continuar amb el seu seguici de famosos.

 

La festa de Ciutadans al 21-D | EFE

 

Per tant, molts dels que no volien la sobirania de Catalunya, van apostar per votar Ciutadans. I és més, alguns fins i tot es van donar cita a la festa de cloenda a la plaça barcelonina. Segons la revista ‘Vanity Fair’, personalitats com Aleix Vidal Quadras, exlíder del PP i resident a Madrid, i Miguel García, expresident del Club de Futbol L’Hospitalet i conegut per participar en diverses tertúlies televisives, van acudir a l’acte.

 

Així mateix, el pare Apeles —sacerdot barceloní, àmpliament reconegut per haver col·laborat en múltiples ocasions amb Telecinco o amb el ja desaparegut Canal Català— també va treure el nas per l’acte.

Comentaris