Lluís Puig es dona de baixa del PDECat perquè creu que la formació no respecta la transició a JxCat

Els cinc senadors de JxCat també s'han donat de baixa esgrimint idèntics arguments que l'exconseller

Pla mitjà de l'exconseller Lluís Puig a la seva arribada al Palau de Justícia de Brussel·les
Lluís Puig ha escenificat aquest dissabte el seu suport al nou partit de Puigdemont. | Catalunya Diari

L'exconseller de Cultura Lluís Puig ha anunciat que s'ha donat de baixa del PDCat. Puig ha assegurat al seu perfil personal de Twitter que ha estripat el carnet de la formació perquè les decisions preses per l'executiva «no s'adapten al mandat de l'Assemblea ni del Consell Nacional de transitar cap a Junts per Catalunya». L'exconseller ha pres la decisió hores després que el PDECat denunciés JxCat per l'ús de les sigles en la nova marca política 'Junts'.

Aquest dissabte també han anunciat que abandonen el partit post convergent els senadors de JxCat Josep Lluís Cleries, Mayte Rivero, Josep Maria Cervera, Assumpció Castellví i Josep Maria Matamala, amic íntim de Puigdemont. Els senadors abandonen el partit perquè, asseguren, no respecta els acords presos a la darrera Assemblea Nacional i al Consell Nacional en què es va pactar «transitar cap a Junts per Catalunya», un argument idèntic a l'esgrimit per Lluís Puig.

Així mateix, tant els senadors com Lluís Puig han criticat que el PDECat hagi dut JxCat als tribunals per la pugna per la marca 'Junts'. Els senadors, a més, critiquen que el partit hagi tirat endavant la denúncia sense consultar-los-hi.

Demanda del PDECat a JxCat per l'ús de les sigles

Aquest dissabte es va conèixer que PDeCAT ha demandat JxCat als tribunals per l'ús de les sigles 'Junts'. El passat mes de juliol es va oficialitzar el canvi al registre de partits de la propietat de la marca JxCat, que passava a estar en mans de persones properes a l'expresident Carles Puigdemont. El PDeCAT, però, considera que el canvi es va fer de manera fraudulenta, i per això l'ha portat als tribunals.

La setmana que ve se celebra una vista perquè el jutge decideixi si aplica mesures cautelars per suspendre l'ús de la marca per part dels de Puigdemont fins que es resolgui el fons de la qüestió. La demanda acaba de dinamitar les opcions de pacte entre les formacions de cara a les eleccions, segons van explicar fonts d'ambdós partits.


Comentaris

envia el comentari