Lluís Puig: «El Consell de la República permetrà fer el que no es pot fer a Catalunya»

L'exconseller també ha manifestat que «no hi va haver possibilitat física d'aplicar la República» per l'actitud hostil de l'Estat

Lluís Puig, al pati dels tarongers del Palau de la Generalitat
Lluís Puig, al pati dels tarongers del Palau de la Generalitat | CatalunyaDiari.cat

El que va ser conseller de cultura del govern de Puigdemont, Lluís Puig, va ser entrevistat el passat diumenge 26 d'octubre al programa 'La nit' a 8TV. Un any després d'haver fugit de la justícia espanyola, el polític va defensar l'opció que va prendre part del govern de seguir fent política al cor d'Europa i «donar a conèixer la repressió que estava patint Catalunya», en un context d'un Estat espanyol hostil envers qualsevol opció de diàleg.

En aquest sentit, Puig va destacar que el 27 d'octubre de l'any passat no es va poder fer efectiva la República que s'havia declarat perquè «no hi havia possibilitat física d'aplicar-la», precisament per l'oposició violenta de l'Estat. I per aquest motiu va subratllar com a molt rellevant la presentació oficial del Consell de la República, que tindrà lloc el pròxim dimarts 30 d'octubre.

Seguir treballant per consolidar la República

Segons l'exconseller, el Consell de la República «ofereix que, des de l'espai republicà, puguem començar a impulsar noves formes de fer política, de debat i d'interrelació. Tot el que ara mateix no es pot fer a Catalunya»; en definitiva una eina que, conjuntament amb la tasca del Govern a l'exili, ha de seguir treballant per consolidar la República Catalana.

D'altra banda, Lluís Puig va avançar la imminent convocatòria de la manifestació unitària que el pròxim 2 de novembre se celebrarà davant la presó de Lledoners, un any després de l'empresonament del Govern; una manifestació en contra d'aquest empresonament, a la qual ha donat plenament suport i ha advertit al món polític que no hi vulgui ser present «que l'opinió pública jutgi on és cadascú».

 Artur Mas: «Ningú no va dir que la DUI tindria conseqüències jurídiques»

El president Artur Mas es va manifestar en aquesta mateixa línia al programa 'Salvados' de la Sexta, en un documental que està preparant la cadena estatal sobre els fets del darrer trimestre de l'any passat a Catalunya.

Mas afirma que ell «sabia que la declaració d'independència seria simbòlica. Ningú no va dir que tindria conseqüències jurídiques», i no obstant això, diu que no hi havia «voluntat d’engany» per part del Govern.

L'expresident Artur Mas, en una conferència a Barcelona
L'expresident Artur Mas, en una conferència a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

Comentaris

envia el comentari