YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Lluís Puig es disculpa per anunciar la renúncia a l'escó de Meritxell Serret

Aquest es va excedir en anunciar la renúncia a l'acta del Parlament d'alguns companys

El president Puigdemont i els consellers Ponsatí, Comín, Serret i Puig
El president Puigdemont i els consellers Ponsatí, Comín, Serret i Puig | CCMA

La «incontinència verbal» de Lluis Puig va provocar ahir un autèntic tsunami de reaccions. L’exconseller de Cultura i diputat de Junts per Catalunya va anunciar ahir la seva dimissió i la de Clara Ponsatí (Junts per Catalunya) i Meritxell Serret (Esquerra Republicana), diputats que són a Bèlgica a l’espera de poder tornar a Catalunya.

El tweet, però, li va sortir car Puig i, hores després, aquest es va veure forçat a rectificar. «Haig de demanar disculpes públicament per la meva incontinència verbo/tuitera», explicava Puig mentre al·legava: «No tinc dret a parlar en nom d'altres grups parlamentaris. I sóc conscient que tot i les disculpes és difícil redreçar el què està dit. Repeteixo, disculpes sinceres a Meritxell Serret i a Esquerra».

Malgrat tot, però, hores més tard, la consellera ha signat la seva renúncia a l'escó:

 

L’error de Lluís Puig

No li va tremolar el pols. Diumenge passat, després d’assabentar-se de la decisió comuna dels seus companys al Parlament, aquest va tirar pel dret i va explicar-ho a tothom via Twitter.  

«Sempre he dit que sabíem com sumar 68 a la sessió d’investidura de Carles Puigdemont, demà presento la meva renúncia a Diputat, conscient que fem un acte de dignitat pel nostre país. Junts x Catalunya y Esquerra Republicana ho saben gestionar», va dir.

Tot i això, al·legant a la seva «incontinència verbal», aquest va optar per demanar disculpes per la sonada revelació.

Carles Puigdemont i els consellers destituïts
Carles Puigdemont i els consellers destituïts | ACN

 

Dies clau

Carles Puigdemont, Lluís Puig, Meritxell Serret, Clara Ponsatí i Toni Comín —l’únic dels quatre diputats que no ha renunciat a la seva acta al Parlament— hauran de decidir, a les pròximes hores, si tornen o no a Catalunya.

Davant la possible detenció de Puigdemont en trepitjar sòl espanyol, els membres d’Esquerra i Junts per Catalunya que resten a Brussel·les hauran de decidir què fer en les pròximes hores, ja que dema, 30 de gener, s’hauria de conformar el nou Parlament de Catalunya.


Comentaris

envia el comentari