IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

​Lluís Puig recorre a la Unió Europea davant la situació de bloqueig del govern espanyol

El govern espanyol no està per la labor d'aixecar el 155 i això ha provocat la queixa de l'exconseller de Cultura

Lluís Puig, al pati dels tarongers del Palau de la Generalitat
Lluís Puig, al pati dels tarongers del Palau de la Generalitat | CatalunyaDiari.cat

La política catalana segueix estancada tot i la investidura de Quim Torra. El nomenament del nou president fa tot just una setmana, no va caure força bé a l'executiu central i les altes esferes de la política espanyola ja s'han encarregat d'emetre el seu 'no' al 131è president de la Generalitat. 

En aquest sentit, doncs, el DOGC publicat aquest matí no ha contemplat la futura designació de cap conseller del nou Govern de Torra, tenint en compte que entre aquests s'hi troben Jordi Turull i Joaquim Rull —empresonats a Estremera— i Toni Comín i Lluís Puig —que fa gairabé mig any que són a Bèlgica—. 

  

Per això mateix, l'exconseller de Cultura i proposat membre del nou Govern, Lluís Puig, va demanar ahir empara a la Unió Europea després de la decisió del govern espanyol de mantenir el 155 a Catalunya i, de pas, de no publicar els nomenaments del Govern català.

Puig demana els seus «drets polítics»

Ha estat la petició d'un Puig, que veu com se li negaria la possibilitat de ser conseller. Tot i que no es tracta, ni de bon tros, d'una mesura definitiva, el mateix Puig ha enviat una carta a Frans Timmermans, vicepresident primer de la Comissió Europea, explicant que «un cop constatat el risc de vulneració» dels seus «drets polítics», demana empara a la UE. 

Al·legant que no se li permet ser restituït com a conseller titular de Cultura, el mateix Puig recorre als «valors fundacionals de la Unió Europea i a la Declaració Fonamental dels Drets Humans» perquè actuïn contra els «actes fonamentals que violin els drets fonamentals reconeguts per la constitució i la llei».

Puig, Comín i Serret, al palau de justícia belga
Puig, Comín i Serret, al palau de justícia belga | CatalunyaDiari.cat

 

Finalment, el mateix Puig al·lega que s'hi dirigeix «com a ciutadà» i que demana «defugir de manera conscient una comunicació de caràcter jurídic». 


El DOGC no contempla el nomenament de consellers

Va ser ahir mateix quan el govern espanyol va advertir per carta que només publicaria el decret 1/2018 de creació, denominació i determinació en l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya. Ho feien, de fet, perquè consideraven que no hi havia cap mena de problema de viabilitat i, per tant, publicar-se.

El govern, però, va posar en dubte la «viabilitat» dels consellers que Torra havia demanat. En aquest sentit, doncs, explicaven que analitzarien «la viabilitat» de publicar el decret 2/2018, que nomena als consellers. Ja que entre aquests s'hi trobaven Jordi Turull i Josep Rull —empresonats a Estremera— i fugits a Bèlgica —Toni Comín i Lluís Puig—.
 


Comentaris

envia el comentari