IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els serveis jurídics del Govern avalen la presa de possessió dels consellers «absents»

Torra va presentar al·legacions a la no publicació dels noms dels consellers al DOGC

Quim Torra, després de prendre possessió al Palau de la Generalitat
Quim Torra, després de prendre possessió al Palau de la Generalitat | CatalunyaDiari.cat

El Govern de Quim Torra ja té a les seves mans l'informe de la Comissió Jurídica Assessora que diu que l'estat espanyol ha de possibilitar la publicació dels nomenaments dels consellers al DOGC. El dictamen de la Comissió Jurídica Assessora sol·licitat pel president Torra, doncs, conclou que els consellers absents poden prendre possessió.

Torra, així mateix, no descarta emprendre accions legals davant el bloqueig del govern espanyol a la formació del govern de Catalunya. 

L'informe avala el nomenament dels consellers

Les atribucions del president Quim Torra per al seu nou Govern de la Generalitat «no estan sotmeses a autorització ni control derivats de les mesures adoptades en aplicació de l'article 155». Segons explica l'informe citat, el president català podrà ordenar el nomenament dels consellers catalans quan Moncloa ho permeti.

I és que, segons esmenta la nota, el control que pot exercir l'executiu de Rajoy és «merament formal i constitueix un acte reglat i degut» i si es denega la publicació dels consellers es podria incórrer en un «incompliment de la llei, en contravenció de l'ordenament jurídic».

Torra va demanar explicacions jurídiques a Rajoy

El mateix Torra va demanar el passat dimecres, 23 de maig, explicacions jurídiques a l'estat espanyol després del veto als consellers Toni Comín, Lluís Puig, Jordi Turull i Joaquim Rull

La no aparició d'aquests al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha fet que el recentment investit president de la Generalitat hagi fet un recés per impulsar mesures legals. 

El president Quim Torra, doncs, ha demanat un dictamen a la Comissió Jurídica Assessora per formar Govern. D'aquesta manera, el 131è president català podrà impulsar les mesures legals necessàries davant la negativa del govern presidit per Mariano Rajoy a publicar el nomenament dels consellers
 


Comentaris

envia el comentari