Així és Lorena Roldán, la nova líder de Ciutadans a Catalunya

El pas d’Inés Arrimadas cap a la política espanyola ha empès la diputada, de 37 anys, al primer esglaó de la formació taronja al nostre país

La tarragonina Lorena Roldán, en una imatge d'arxiu | TarragonaDigital

Confirmat, Lorena Roldán serà la nova líder de Ciutadans a Catalunya. El pas d’Inés Arrimadas cap a la política espanyola ha empès la diputada tarragonina, de 37 anys, cap al primer esglaó de la formació taronja al nostre país.

Meteòrica ascensió dins de Cs

Roldán ja despuntava —i de quina manera— dins del seu partit i, amb aquest sobtat i abrupte canvi de timó, ara personifica com ningú una trajectòria ascendent i fulgurant dins del partit.

Llicenciada en Dret per la Universitat Rovira i Virgili, la seva trajectòria política —curta però meteòrica— va començar el 2015, quan va ser escollida regidora de l’Ajuntament de Tarragona.

De Tarragona al Parlament

Poc més de mig any després, Roldán va abandonar el consistori per anar a fer de diputada al Parlament de Catalunya —hi va anar de número quatre— i, el recordat 21-D, va ser la número dos per Tarragona, tot fent tàndem amb Matías Alonso.

En aquella campanya, molt a dues veus, Roldán, fins i tot, ja va sonar com a cap de llista taronja a la cambra catalana. La tarragonina, evidentment, va renovar l’escó i, a més, va ser escollida senadora per designació econòmica.

Lorena Roldán, al Parlament de Catalunya | ciutadans

 

Confiança i capacitat de treball

De Roldán, els qui la coneixen, en destaquen la seva capacitat de treball i el repte —acomplert amb escreix— d’enfrontar-se a la barrera mental de la dialèctica. La tarragonina, en aquest sentit, ha vençut el límit i s’ha consolidat com un dels assots de l’independentisme des de la bancada de Ciutadans.

Va assistir a la Via Catalana de 2013

Lorena Roldán a la Via Catalana
Lorena Roldán, amb barretina, al centre de la imatge | TarragonaDigital

 

Tot just al 2017 saltava la polèmica arran de Lorena Roldán: havia assistit a la Via Catalana de 2013, una manifestació independentista coincidint amb l'11 de setembre. Ella ho confirmava a TarragonaDigital.com.   Amb barretina i agafada de la mà, la de Ciutadans va participar en la Via Catalana el 2013 i ara ho aprofiten els seus rivals polítics com a arma llancívola contra ella.

Però Roldán ha sigut mai independentista? Ella assegura que no. Ha explicat, tot assegurant que la foto ja havia corregut per les xarxes en altres eleccions i que ja ho va explicar, que no és independentista i «que tothom que em coneix ho sap». «Jo en aquell moment treballava a l’administració, on els meus caps eren càrrecs polítics. I assegura que aquell dia va decidir afiliar-se al partit d'Albert Rivera

La 'benedicció' de Rivera

Avui, lluny d’aquella imatge, Roldán assumeix un repte de gran magnitud i un paper fonamental dins de la remenada, convulsa i exigent política catalana. Líder del partit més votat a les últimes eleccions al Parlament, la tarragonina compta amb la confiança i la fe dels seus i, sobretot, amb la ‘benedicció’ del seu gran valedor, Albert Rivera.

Et pot interessar:

  • Arrimadas serà candidata per Barcelona al Congrés dels Diputats

Comentaris

envia el comentari