Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla mitjà de Carlos Carrizosa i Lorena Roldán amb el dit amunt en el ple del Parlament

Última hora: La destacada política de C's que acaba de fitxar pel PP català

Ho ha confirmat ella mateixa a través de les xarxes socials

Pla mitjà de Carlos Carrizosa i Lorena Roldán amb el dit amunt en el ple del Parlament
Lorena Roldán deixa C's i passa al PP. | ACN

La diputada de C'sLorena Roldán, que havia de ser la candidata del partit a la presidència de la Generalitat el proper 14 de febrer, ha anunciat aquest dimecres, 30 de desembre, que abandona Ciutadans i s'incorpora al PP català. L'anunci l'ha fet a través de Twitter i ha agafat tothom per sorpresa: Roldán era una de les caps visibles de Ciutadans a Catalunya i, sense cap rumor que ho anticipés, ha optat per abandonar la formació que, mesos enrere, va apartar-la del número 1 que havia guanyat a les primàries:

Roldán era, fins avui, diputada al Parlament de Catalunya i senadora per C's, a més de portaveu nacional adjunta del partit, membre de l'executiva nacional i membre del comitè autonòmic a Catalunya. Era, sens dubte, un pes pesat de la formació a escala catalana i espanyola. En el comunicat anuncia que deixa els càrrecs i estripa el carnet de militant. «He de reconèixer que en els darrers mesos em costa reconèixer certes decisions de l'executiva del partit, moltes d'elles preses de manera unilateral», ha dit Roldán.

És a partir d'aquí quan la destacada dirigent de Ciutadans fins aquest dimecres anuncia el pas «al projecte d'Alejandro Fernández», és a dir, al PP català, sigles que, per cert, no esmenta en cap moment del comunicat.

Una notícia sonada després de la 'caiguda' al partit

Sense cap mena de dubte, l'anunci de Lorena Roldán és una autèntica bomba per a Ciutadans. La tarragonina havia guanyat les eleccions primàries del partit per ser-ne la candidata el 14-F, però en una decisió de la cúpula de la formació presa el passat mes d'agost, es va decidir apartar-la i situar al capdamunt de la candidatura Carlos Carrizosa, el company amb qui, fins ara, han liderat el grup parlamentari de C's al Parlament, el més nombrós de la cambra en el mandat dissolt fa uns dies.

Certament, en els darrers mesos la presència pública de Roldán ha anat minvant —és lògica una major visibilització de Carrizosa—, si bé a les xarxes socials seguia compartint contingut ideològic del partit fins fa escassos dies. Ni tan sols el seu polèmic relleu va generar un bri de crítica per part de la diputada, que va mostrar el seu suport a Carlos Carrizosa. Precisament per això res no feia sospitar la seva marxa i, encara menys, el seu pas al PP.

Tot un cisma, doncs, per a Ciutadans, que veu com qui va ser per uns mesos la seva candidata a la Generalitat —va arribar a ser-ho a través d'una moció de censura a Quim Torra— abandona el partit i passa a defensar les sigles del PP català.