Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla americà del president del PPC, Alejandro Fernández, amb qui serà la seva número dos el 14-F, Lorena Roldán

Clatellada de Lorena Roldán a Inés Arrimadas: «El temps m'ha donat la raó»

L'exportaveu de Ciutadans va deixar la formació taronja per a sumar-se a les llistes del PPC per al 14-F

Pla americà del president del PPC, Alejandro Fernández, amb qui serà la seva número dos el 14-F, Lorena Roldán
Lorena Roldán, antiga líder de Ciutadans a Catalunya, va sumar-se a les llistes del PP per al 14-F | ACN

L'exportaveu de Cs i actual diputada electa del PPC al Parlament Lorena Roldán ha reaccionat a la presentació per part del partit liberal de sengles mocions de censura contra el PP a l'Ajuntament de Múrcia i al govern regional. «El temps m'ha donat la raó», ha publicat aquest dimecres a Twitter Roldán, que el passat desembre va anunciar que deixava Cs.

Roldán va prendre aquesta decisió per anunciar posteriorment que se sumava al projecte del PPC liderat per Alejandro Fernández, com a número dos de la seva llista electoral. Aquest pas es va produir després que la direcció del seu antic partit l'apartés com a candidata a presidir la Generalitat per situar-hi Carlos Carrizosa i de l'acostament de Cs al PSOE amb l'aprovació, per exemple, de les diverses pròrrogues de l'estat d'alarma.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Per la seva banda, el líder del PP a Catalunya, el tarragoní Alejandro Fernández, també ha reaccionat a través d'un breu missatge a les seves xarxes socials. «He comès molts errors, però negar-me a anar en coalició amb C's no és un d'ells», ha escrit a Twitter. 

Ayuso purga el govern de Madrid de consellers de Ciutadans

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha signat el decret de cessament de tots els consellers de Cs del govern autonòmic. Per tant, el PP passarà a governar en solitari amb només 30 escons de 132. La decisió de la presidenta autonòmica arriba després que hagi anunciat eleccions per al 4 de maig i hagi signat el decret de dissolució de l'Assemblea de Madrid.

Tanmateix, no està clar que es puguin celebrar els comicis, ja que la Mesa del parlament autonòmic ha admès les mocions de censura presentades per PSOE i Més Madrid. Ayuso ha justificat el seu moviment per evitar que el PSOE s'aliés amb els seus fins ara socis de coalició tal com han fet a Múrcia.

La formació taronja acusa la presidenta d'actuar de manera «irresponsable»

El portaveu de Cs al Congrés, Edmundo Bal, ha criticat durament la presidenta de la Comunitat de Madrid, que ha convocat de manera «irresponsable» i sense motiu –ha dit- un avançament electoral. Segons Bal, Ayuso ja tenia preparat amb antelació el decret de convocatòria electoral malgrat que Cs havia dit «repetidament» que no donaria suport a cap moció de censura a la Comunitat de Madrid.

Ayuso, ha dit, tenia un govern «estable» que «funciona», i ara «pretén que els madrilenys paguin per les corrupcions del PP a Múrcia». Ha justificat la moció de censura a Múrcia per la "corrupció" dels populars murcians, i ha assegurat que Cs garanteix l'«estabilitat» de la resta de governs que queden actius, els de Castella i Lleó i Andalusia.