rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Diego Pérez de los Cobos nega al Tribunal Suprem que hi hagués càrregues policials l'1-O

També ha acusat Trapero i Forn de facilitar el referèndum
Imatge de Diego Pérez de los Cobos arribant al Suprem el passat 1 de febrer | CatalunyaDiari.cat

 

El coronel de la Guàrdia Civil que va coordinar el dispositiu del referèndum del passat 1 d'octubre, Diego Pérez de los Cobos, ha negat davant del jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, que aquell dia hi hagués hagut violència policial. Així doncs, de los Cobos ha argumentat que aquell dia l'únic que hi va haver van ser «actuacions policials per complir l'enviament judicial». 

 

Tanmateix, el coronel ha afirmat que l'objectiu de l'exmajor dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, era facilitar el referèndum de l'1-O, segons publica 'La Vanguardia'. 

Segons de los Cobos, les instruccions que els havia donat el secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, eren que «les actuacions fossin el més ràpides possible i que no s'empenyorés excessivament la força en les actuacions, entre altres motius per la seguretat de la mateixa força». 

 

 

Acusacions a Trapero i Forn

Pérez de los Cobos va declarar el passat 1 de febrer que «el compliment de la llei estava per sobre de la convivència ciutadana» i va acusar Trapero i l'exconseller empresonat, Joaquim Forn, d'alertar la ciutadania de detalls del dispositiu per poder muntar els escuts humans davant dels locals i impedir així l'acció dels cossos de seguretat de l'Estat. 

 

Tanmateix, el responsable de la Guàrdia Civil va explicar que el mateix 1 d'octubre va parlar amb Trapero per transmetre-li que el dispositiu no era eficaç: «Ell em diu que ell és el comandament de Mossos, que la meva tasca és la coordinació, que ell no ha de retre comptes i que la seva opinió és que el dispositiu erroni és l'articulat per les forces de seguretat de l'Estat». 

El coronel de la Guàrdia Civil també acusa els Mossos d'Esquadra de què «el que pretenien era provar d'aparentar davant de l'autoritat judicial un aparent compliment i el que realment van fer va ser esperar que acabés la jornada, permetre l'escrutin, i després que la seva actuació no afectés, i de mutu acord, es portaven l'urna i les paperetes i el comptabilitzaven com a escola tancada i una recollida». 

 

 

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Comentaris