Luis de Guindos acusa la Generalitat de «rebel·lió contra l'Estat de Dret»

El ministre d'Economia demana a Puigdemont que «tingui seny»

Imatge del ministre d'Economia, Luis de Guindos, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres
Imatge del ministre d'Economia, Luis de Guindos. | Cedida

El ministre d'Economia Luis de Guindos ha assegurat, en declaracions recollides per 'El Confidencial', que el desafiament independentista català és «una rebel·lió contra l'Estat de Dret». A més, demana a Carles Puigdemont que «tingui seny» i afirma que la resposta que tindrà l'Estat serà «l'adequada». «Això no és un tema d'independència sí o independència no, és una rebel·lió contra l'Estat de dret i l'Estat de dret és la base, no només de la convivència a Espanya, sinó també de la convivència a Europa», ha explicat de Guindos.

El ministre també ha explicat que «El que està passant és un atac a la Constitució espanyola i a la legalitat espanyola» i, tot i veure-ho com una «ofensa molt important», assegura que està «tranquil». «El Govern espanyol el que farà és defensar l'Estat de Dret, la qual cosa sempre ha fet, davant d'uns altres que de forma absolutament irresponsable el que estan fent és trencar la legalitat, que és la base de la convivència i de la prosperitat», ha puntualitzat.

«En aquests moments ja estem en els minuts finals. Tot depèn del senyor Puigdemont i jo el que espero és que torni el seny, no només pel conjunt de Catalunya sinó també pel conjunt d'Espanya i d'Europa», ha explicat de Guindos. Tot i que el del PP reconeix que la situació de Catalunya ha generat inquietuds, es mostra segur que la Unió Europea suportarà «totes les accions que fem dins del marc de la Constitució i de la legalitat».


Comentaris

envia el comentari