Luis Navajas, el substitut provisional de José Manuel Maza al capdavant de la Fiscalia General de l'Estat

El govern espanyol busca una ràpida substitució per garantir la continuïtat del càrrec

Luis Navajas y José Manuel Maza
Luis Navajas i José Manuel Maza | EFE

  L'actual tinent fiscal del Tribunal Suprem, Luis Navajas Ramos, serà l'encarregat de posar-se al capdavant de la Fiscalia General de l'Estat, informa 'OKDiario', després de la mort de José Manuel Maza aquest cap de setmana a l'Argentina. Serà el rei Felip VI l'encarregat de nomenar el substitut definitiu del fiscal general de l'Estat, un successor que al seu torn serà proposat pel govern espanyol després d'escoltar els noms dels candidats proposats pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

  

  

Pel que sembla, Navajas mantenia una relació d'amistat amb el difunt José Manuel Maza, amb qui a més compartia opinions i criteris en l'àmbit professional. De fet, va ser l'encarregat d'exercir la funció de padrí en la presa de possessió del càrrec de Maza, que va tenir lloc el novembre de 2016.

Una aposta de continuïtat

L'any 2014, Navajas va ser nomenat tinent fiscal del Suprem, càrrec que ocupa des de llavors. El passat mes d'octubre, el lletrat va qualificar les accions dutes a terme per Puigdemont a Catalunya com «l'atac a l'Estat de Dret més transcendental que s'ha produït en 40 anys de democràcia» i va anunciar durant una de les seves intervencions que cauria «tot el pes de la llei» sobre els membres del Govern.

Ara, ell serà qui durant les pròximes tres setmanes decideixi el futur a la presó dels consellers i el possible trasllat del cas al Tribunal Suprem, entre altres assumptes. De moment, el nomenament d'aquest substitut sembla respondre a la urgent petició del Govern per garantir la continuïtat estratègica jurídica en tot el relatiu al procés independentista català.

Luis Navajas, sustituto de José Manuel Maza
Luis Navajas, substitut de José Manuel Maza | RTVE.es

 

L'«informe Navajas»

Luis Navajas començar el seu camí fiscal el 1976 i després d'estar destinat a Almeria i Badajoz es va traslladar a Donostia-Sant Sebastià, on va elaborar el conegut «informe Navajas». Amb aquest informe, el lletrat va denunciar la presumpta mida de corrupció i les connexions de membres de la Guàrdia Civil de la caserna d'Intxaurrondo amb el narcotràfic a Guipúscoa, si bé ningú va resultar imputat.


Comentaris

envia el comentari