Whisky, vi i aperitius: els nous luxes 'públics' que comparteixen Sánchez i Felip VI

El nou contracte de càtering als avions oficials passa de 20.000 a 40.000 euros

Encaixada de mans de Pedro Sánchez i Felip VI en un acte oficial
Pedro Sánchez i Felip VI tenen una variada carta de menjar i begudes als avions oficials | CatalunyaDiari

Decisió polèmica del govern en funcions. El ministeri de Defensa ha tret a licitació el noucontracte desubministrament de begudes i menjar als avions oficials, duplicant el seu valor de 20.000 a 40.000 euros. 

S'han donat a conèixer els productes «miscel·lanis» que han d'oferir i quines han de ser les condicions per les empreses candidates al servei de càtering de les aeronaus T.18 i T.22 de l'Exèrcit de l'Aire. Aquestes són els Falcons i els Airbus que utilitzen tant Pedro Sánchez com Felip VI en els seus viatges oficials, tot i les diferències que actualment els separen

Un vi de 30 euros o un brandi de 25

El document, fet públic per 'El Confidencial', explica amb tota mena de detalls quins són els productes que han de ser presents als avions. Es recullen els preus i marques concretes d'aperitius com cacauets, pop amb salsa gallega, escopinyes, sardines en oli d'oliva, anxoves, ventresca, cloïsses però també xiclets o caramels o es demana altres que puguin ser equivalents.

Pel que fa a les begudes, hi ha una sèrie d'opcions de cafès, refrescos, tòniques, sucs però també tota mena de begudes alcohòliques. Entre un llistat de whiskys, cerveses o ginebres, destaquen com els productes més cars un vi de 30 euros o un brandi de 24,55. 

Exigeixen entregues en menys de 24 hores

El contracte exigeix que totes les comandes siguin entregades a la base de l'Exèrcit de l'Aire de Torrejón de Ardoz en un màxim de 24 hores. A més, valorà que es puguin donar resposta a demandes «urgents o excepcionals» en menys de 4 hores i qualsevol dia de la setmana. 

L'oferta també exigeix una sèrie de requisits laborals per les empreses candidates. A més que compleixin amb les seves obligacions de pagaments salarials o amb la Seguretat Social, es sol·licita que «existeixi estabilitat en l'equip de treball i que les variacions en la seva composició siguin puntuals i obeeixin a raons justificades». 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari