Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, amb mascareta, entrant a la Catedral de l'Almudena

Ayuso assumeix que Madrid encara no passarà a la fase 1

Ayuso reconeix que Sanitat ha emès el seu 'no' i explica que no li donen «raons tècniques» per prendre la decisió

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, amb mascareta, entrant a la Catedral de l'Almudena
Ayuso ha comunicat la decisió de Sanitat a través del seu twitter. | Europa Press

Madrid continuarà instal·lat a la fase 0. La capital espanyola havia demanat el seu passi a la fase 1, tot i que tal com ha reconegut Isabel Díaz Ayuso el govern espanyol ja hauria emès el seu 'no'.

La presidenta de la Comunitat de Madrid, però, s'ha queixat a les xarxes socials i ha dit que Sanitat  no ha donat «raons tècniques» per prendre la decisió. «El Ministeri de Sanitat no sembla estar disposat al fet que Madrid passi a la fase 1», recollia Ayuso en un tuit que ha compartit, en el qual també ha fet patent que el govern espanyol els emplaça a tenir «una altra reunió demà».

A més, la presidenta de la Comunitat de Madrid ha aprofitat per mostrar la seva disconformitat amb la resolució, ja que, segons el seu parer, «Madrid compleix amb tots els criteris: ha augmentat la seva capacitat de llits i PCR», a banda de registrar un «menor índex de contagis».

La Comunitat de Madrid va enviar ahir l'informe

La Comunitat de Madrid va enviar al Ministeri de Sanitat l’informe per demanar passar a la fase 1 aquest dimecres poc abans de les quatre de tarda, just quan acabava el termini. La setmana passada Sanitatva excloure la comunitat del llistat de territoris que passaven a la primera etapa perquè no s’ajustava als criteris fixats pel comitè de desescalada.

La presidenta autonòmica, Isabel Díaz Ayuso —que ahir es va veure esquitxada per diverses crítiques de corrupció contra ella pel cas del pis on ha passat el confinament—, ja va anunciar aquest dilluns que tornarien a demanar passar de fase de cara al dia 18 de maig.

En aquest sentit, cal recordar que la polèmica per la primera petició va provocar, fins i tot, la dimissió de la directora de Salut Pública, Yolanda Fuentes. Madrid va enviar el document ‘in extremis’ i sense signar.