Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El seu vot per Lliures per Europa a les europees no apareix al recompte

Una madrilenya denuncia que el seu vot per JxCat a les europees no apareix al recompte

La presidenta de la mesa assegura que el vot es va fer constar en acta

El seu vot per Lliures per Europa a les europees no apareix al recompte
El seu vot per Lliures per Europa a les europees no apareix al recompte | Cedida

 

L'A., una madrilenya que no ha volgut fer pública la seva identitat, va decidir votar a Lliures per Europa, la llista de Puigdemont per a les europees, el passat diumenge per tal de donar suport al Procés català i internacionalitzar «la repressió contra els presos polítics», segons ha explicat al mitjà 'Ara'. 

En consultar el recompte electoral del municipi on va anar a votar acompanyada de la seva parella, un català, i de la seva filla ha comprovat que el seu vot no apareix per cap lloc, ja que sorprenentment no consta cap vot per a JxCat.

La Junta Electoral no li agafa el telèfon

El dia dels comicis, la dona va anar al municipi madrileny de Venturada a  votar al col·legi electoral que li pertocava, l'únic del poble que té gairebé 2.000 habitants. Allí va agafar la papereta de Lliures per Europa i la va col·locar dins del sobre blau que posteriorment va dipositar dins l'urna: «Estic 100% segura que no ens vam equivocar» ha afirmat al mitjà citat anteriorment.

Quan va veure que el seu vot per a JxCat no apareixia al recompte electoral del municipi va contactar amb la presidenta de la mesa, que li va assegurar que el vot es va fer constar en acta. Per tant, l'error 'humà' es trobaria en el traspàs de dades al govern espanyol. Per tal d'esclarir els fets ha trucat a la junta electoral però no li agafen el telèfon. 

L'A assegura que JxCat és el partit més vulnerable fora de Catalunya, ja que «té molts detractors» malgrat que no descarta que es tracti d'un error humà. No obstant això, està molesta amb la pèrdua del seu vot perquè tot i que creu que un vot «no canvia res» és la seva forma d'expressar-se i donar la seva opinió en relació amb tot el que està passant i es vol assegurar que no hi hagi més casos. D'altra banda, la seva parella ha manifestat que, després del que ha passat, ha perdut la confiança en votar.

També et pot interessar...