Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els presos polítics catalans caminant pel carrer

Un dels magistrats del judici preveu que la sentència es faci pública al setembre o octubre

Antonio del Moral descarta que la decisió es prengui abans de l'estiu perquè la deliberació és «costosa»

El Tribunal Suprem hores abans de l'inici del judici contra els encausats pels fets de l'1-O
Antonio Moral preveu que la sentencia pels jutjats de l'1-O es dicti aquesta tardor | EFE

 

Un dels set magistrats del tribunal que ha jutjat l'1-O, Antonio del Moral, preveu que la sentència es dicti entre setembre i octubre. En unes declaracions fetes des de Melilla a la UNED, ha dit que, hores d'ara, es pot «descartar» que la sentència es faci pública abans de l'estiu i ha argumentat que estan tot just deliberant. Ha afegit que és un tema 'costós' que els hi portarà temps.

El magistrat apunta que la sentència sortirà a la tardor

Per aquest motiu, el magistrat apunta la tardor com a possibilitat per saber la resolució de la sentència. Del Moral, però, reconeix que les previsions poden canviar, com ha passat també quan estudiaven quan començaria i quan acabaria el judici, ja que les dates van anar fluctuant. «Estem deliberant i mentre estigui la deliberació en marxa és difícil fer càlculs de fins on arribarem», ha afirmat en declaracions recollides per la 'Cadena Ser'.

No obstant això, aquest mateix dijous, en una entrevista a 'Catalunya Ràdio',  el secretari general del PSC, Miquel Iceta, ha dit que veu "possible" una sentència abans de l'1 d'agost.  Ha argumentat que l'escenari d'una sentència el juliol és possible segons ell perquè «En aquest judici només hi ha quatre o cinc coses a decidir». Unes afirmacions que contrasten amb la previsió que fa un dels set integrants del tribunal que ha jutjat el procés durant quatre mesos al Suprem

També et pot interessar...