Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Parlament

La majoria independentista torna al Parlament amb 68 diputats

Vuit escollits s'estrenen al ple, que comença demà dimecres

Parlament
La majoria independentista se situa en 68 diputats, dos menys que en les passades eleccions  | CatalunyaDiari.cat

 

Bones notícies per a l'independentisme. El ple del Parlament recupera la majoria que va perdre l'octubre passat amb la suspensió de diputats per l'1-O. I és que, al ple que comença demà dimecres, s'estrenen vuit diputats (2 d'ERC, 2 de C's i 4 de JxCat) que substitueixen els que han estat escollits diputats al Congrés en les passades eleccions del 28-A.

La Mesa del Parlament d'aquest dimarts ha enllestit els tràmits i  demà ja podran exercir el càrrec. Tenint en compte que tant Carles Puigdemont (JxCat) com Toni Comín (ERC) mantenen l'escó i no voten, la majoria independentista se situa en 68 diputats, just el topall que marca la majoria absoluta. Són dos escons menys dels 70 que JxCat, ERC i la CUP van sumar en les passades eleccions al Parlament.

JxCat, rei dels canvis

Al grup parlamentari on hi ha més canvis és JxCat. Deixen de ser diputats Jordi Sànchez, Josep Rull, Jordi Turull i Laura Borràs. I als seus llocs entraran Miquel Buch, M. Elena Fort, Josep Puig i Boix i Glòria Freixa. D'ERC han deixat el seu escó el president del partit, Oriol Junqueras, i el diputat Gerard Gómez del Moral.  Són substituïts per Jose Rodríguez i la corredora de muntanya Núria Picas.

Pel que fa a la bancada de  Cs, han marxat al Congrés la fins ara líder de l'oposició, Inés Arrimadas, i el vicepresident primer de la Mesa, José María ESpejo-Saavedra, i seran substituïts per Jorge Feijóo i María Mercedes Escofet. En l'últim ple del Parlament,  la fins ara diputada del PPC ja havia renunciat a l'escó i es va estrenar com a diputat el secretari general del PPC, Daniel Serrrano.

Les eleccions a Barcelona poden provocar més canvis als escons del Parlament. Ernest Maragall podria deixar el seu escó i també queda per veure què farà la número dos de la llista de Manuel Valls, María Luz Guilarte, que és diputada de C's i ha estat escollida regidora a l'Ajuntament de Barcelona. En canvi, Artadi es decanta per mantenir l'escó al Parlament.

També et pot interessar...