IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La mala notícia que el Congrés és a punt de donar-li a Rufián

Rufián i Tardà podrien quedar-se sense sou si el Congrés aprova l'última mesura promoguda per Ciutadans

Rufián y Tardà podrían ser sancionados sin sueldo
Rufián i Tardà podrien ser sancionats sense sou | Cedida

Ara mateix, la Cambra Baixa està ultimant els tràmits necessaris per presentar sancions a les contínues absències dels diputats d'ERC i PDECat. El Congrés, de fet, ha demanat que la Cambra realitzi un informe que servirà per acabar de decidir si es duen a terme aquestes sancions o no. La mesura, que venia proposada per Ciutadans, es preveia per aquesta setmana. No obstant això, els últims esdeveniments sociopolítics i l'activació de l'article 155 ha postergat l'assumpte alguns dies. Les sancions penalitzarien, concretament, les absències que van tenir lloc des del 19 de setembre als plens.  

Com informa 'ESdiario', la seva assistència es va limitar a les sessions de control, on els diputats podien intervenir i debatre amb la resta de membres del govern espanyol sobre els temes d'actualitat política. Juan Carlos Girauta, portaveu parlamentari de Ciutadans, ha titllat les actuacions dels diputats com a «rebel·lia institucional», ja que considera que en incomplir els seus deures com a diputats han transgredit el dictamen de l'article 15 del reglament de la Cambra. En fer-ho, afegeixen, ha constituït «un atac a la funció parlamentària, un menyspreu institucional i una alteració de la funció representativa, que és l'essència del Congrés dels Diputats».
 

Així mateix, Ciutadans, va apel·lar a l'article 99.1 del reglament, que permet la sanció dels diputats en el cas esmentat, és a dir, en cas que escullin lliure i voluntàriament no assistir als plens. En cas de confirmar-se la sanció, aplicada en funció de suspensió salarial, els diputats podrien perdre una important suma. En concret, Rufián podria deixar de retribuir els seus 7.848,99 euros, i Tardà, els seus 8.435,22 euros al mes.


Comentaris

envia el comentari