Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ada Colau en roda de premsa. 2 de juny de 2020.

El tancament de deu locals del Port Olímpic, nou maldecap per a Colau

L'Ajuntament voldria resoldre ràpidament el litigi, però els empresaris al·leguen defectes en tota la tramitació

Ada Colau en roda de premsa. 2 de juny de 2020.
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una imatge d'arxiu.  | ACN

Ni és de bon tros la primera polèmica per a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ni molt menys serà la darrera. És una més, però no per això li causarà menys maldecaps a la màxima responsable municipal. Es tracta de l'amenaça de l'Ajuntament de Barcelona, per via de l'agrupació d'empreses públiques  'Barcelona de Serveis Municipals' (B:SM), de tancar deu locals amb llicència de restaurant situats al Moll de Mestral del Port Olímpic de Barcelona i algunes discoteques situades al mateix espai de la ciutat.

Obligats a tancar

És un dels tràmits més importants que cal fer a la infraestructura per fer efectiva la seva reforma a fons, que Colau ja té en boca des de l'any 2018. En els darrers dies, segons publica aquest dilluns 'Crónica Global', B:SM ja ha enviat als responsables dels locals les notificacions de desnonament administratiu als quals donen cinc dies per presentar al·legacions, retallant a la meitat l'habitual termini de deu dies. Tenen temps, doncs, tot just fins aquest dijous, 25 de juny.

El cert és que les llicències dels establiments van caducar el passat 30 d'abril, però van poder seguir oberts durant les fases de desconfinament gràcies a la suspensió dels terminis administratius. Ara, l'Ajuntament de Barcelona prova el tancament per la via ràpida, però sembla que la seva forma d'actuar li comportarà problemes a escala judicial: per ara, els empresaris ja han entrat escrits contra el seu tancament i, malgrat reconèixer que els serà fàcil resoldre les al·legacions presentades tombant-les, ja tenen previst actuar per via judicial i demanar mesures cautelaríssimes per evitar un tancament que es produïria en ple mes de juliol.

Tracte de favor?

A més del conflicte jurídic obert sobre la forma com l'Ajuntament està intentant clausurar els negocis, 'Crónica Global' també recull el malestar dels empresaris del Moll de Mestral perquè els restaurants històrics situats al Moll de Gregal del port barceloní no hauran de tancar fins, almenys, d'aquí a dos anys: se'ls ha concedit una pròrroga que creuen que és «il·legal» i denuncien tractes de favor cap a aquests establiments. Un nou maldecap per a Colau que s'haurà de resoldre en un molt breu termini.