Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont

Un manifest reclama convertir JxCat en organització política, amb Puigdemont al capdavant

Entre els signants hi ha militants del PDeCAT

Carles Puigdemont
Càrrecs electes i votants del partit han llançat aquest dissabte el document impulsor | Catalunya Diari

Càrrecs electes i votants de JxCat  han llançat aquest dissabte un manifest  que urgeix a impulsar «sense més demora l'ordenació» de l'espai polític de la formació, en un text que han difós a través de les xarxes socials amb l'etiqueta #Junts. Aquest manifest arriba just l'endemà que la direcció del PDeCAT rebutgés aquesta proposta. 

«Ha arribat l'hora de la concreció. Per això instem els nostres referents a fer aquest pas i a fer-ho incorporant la pluralitat de tradicions i cultures polítiques que hi ha darrere els centenars de milers de persones que han dipositat la seva confiança en aquest projecte», diu el document, a més de posicionar l'expresident de la GeneralitatCarles Puigdemont, a la capçalera.

El manifest té 161 adherits inicials, entre els quals hi ha alcaldes, regidors, alts càrrecs de la Generalitat, diputats del Parlament i del Congrés, senadors i professionals.

Al text els signants aspiren a «culminar el procés que l'1 d'octubre va expressar-se dignament a les urnes» i asseguren que només serà possible si JxCat «obté la confiança majoritària a les urnes». «Tenim el convenciment que això només serà possible si prèviament es procedeix a la constitució i ordenació d'aquest espai en una nova organització política», argumenten.

  

  

La recepta que proposen per a l'ordenació de l'espai és convertir JxCat en una organització política «que incorpori la pluralitat de tradicions i cultures polítiques que hi ha darrere els centenars de milers de persones que han dipositat la seva confiança en aquest projecte». Segons expliquen, l'ordenació de l'espai, encallada des de fa mesos per les discrepàncies entre els diversos actors implicats, els permetrà ser «més eficaços» i «relligar millor la presència institucional». 

Xoc amb el sector afí a David Bonvehí

Aquesta postura, que xoca amb la defensada pel sector afí a David Bonvehí, que aposta per una coalició electoral que inclogui el PDeCAT, asseguren que representa «el pensament i el desig de la majoria de persones representades des del 2017 pel lideratge de Carles Puigdemont».

  

  

Entre els signants destaquen els diputats al Parlament Anna Erra, Anna Geli, Anna Tarrés, Auorora Madauka, Elena Fort, Elsa Artadi, Ferran Mascarell, Ferran Roquer, Francesc Dalmases, Francesc Ten, Gemma Geis, Glòria Freixa, Imma Galardo, Jordi Munell, Josep Maria Forné, Josep Riera, Josep Puig, Mònica Sales, Montse Macià, Narcís Clara, Teresa Pallarèsi Xavier Quinquillà, així com els diputats al Congrés Jaume Alonso Cuevillas i Mariona Illamola.

  

  

També hi ha l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, la de Valls, Dolors Farré; i el de Port de la Selva i president de l'AMI, Josep Maria Cervera, entre altres. Signen també l'exmembre de la Mesa del Parlament Ramona Barrufet o el responsable d'àmbit del Primer Sector del PDeCAT, Ramon Augé.

  

  

Entre els suports rebuts hi ha també els consellers Miquel Buch, Meritxell Budó, Damià Calvet, Jordi Puigneró, que pocs minuts després que es fes públic el manifest han escrit als seus respectius perfils de Twitter un missatge idèntic: «Tinc el convenciment que ha arribat el moment».

Alguns hi posen condicions

Sota el lema 'Tinc el convenciment que ha arribat el moment', desenes d'usuaris de  Twitter han començat a fer córrer el manifest per la xarxa, tot i que alguns tenen certes condicions que consideren essencials perquè el projecte tiri endavant.