Manifestant convocats pels CDR recorrent el centre de Barcelona el 9 de novembre

Pocs incidents al centre de Barcelona

Els Mossos impedeixen que els manifestants arribin a Urquinaona | Els manifestants han cremat un contenidor

Unes 700 persones han començat a manifestar-se al centre de Barcelona  aquest dissabte al vespre, jornada de reflexió prèvia a les eleccions generals, convocades per CDR Catalunya, sota el lema 'Ho tornarem a fer'. La marxa ha començat uns minuts abans de les 19.30 a la plaça Universitat, on se celebra durant tota la tarda un acte festiu de Tsunami Democràtic i on també  segueixen acampats joves des de fa onze dies.  El destí final de la manifestació previsiblement és la  prefectura de la Policia Nacional,  ja que s'anunciava una cercavila «fins a la biblioteca».

Els Mossos, però, estan impedint que els manifestants puguin acostar-se a la plaça Urquinaona  amb cordons policials en diversos carrers. Així, han impedit que els manifestants passessin per Ronda de Sant Pere, Fontanella, Pau Claris, Roger de Llúria o Bruc. En els dos últims punts hi ha hagut llançament d'ous al cordó policial.

Contenidor cremat durant la manifestació del 10N
Un contenidor cremat durant la manifestació | Cedida

La policia ha blindat la plaça i els manifestants cremen un contenidor

En la convocatòria que han fet a través de Twitter, el CDR Barcelonès ha adjuntat una fotografia on es veu una barricada de foc i el lema 'Urquinaona, ho tornarem a fer'. Però la policia catalana ha posat en marxa un dispositiu per blindar la plaça per intentar que no hi puguin accedir.

Després d'intentar-ho per diversos carrers que creuen la Gran Via, els manifestants han aconseguit finalment baixar pel carrer Girona, però s'han trobat un cordó en aquest cas de la Policia Nacional a la cruïlla amb la Ronda de Sant Pere. Finalment, durant el transcurs de la manifestació  han incendiat un contenidor.

També et pot interessar...