IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La manifestació il·legal que es prepara a Espanya per trencar el confinament

S'estan promovent diverses mobilitzacions a través de grups de Telegram i per part de partits polítics com La Falange

Manifestació
Alguns grups de Telegram i partits polítics estan convocant manifestacions il·legals per al proper 2 de maig | CatalunyaDiari

Tot i que el Govern ja ha anunciat la desescalada de les mesures de confinament, encara hi ha milers de persones al nostre país disconformes per les decisions polítiques que ens han portat a romandre a casa nostra.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

A les xarxes socials com Telegram s'han format grups de ciutadans contraris al Govern, la majoria formats per membres de la ultradreta i apologistes de les teories de la conspiració, amb l'objectiu d'encapçalar una manifestació il·legal en contra de l'estat d'alarma.

Segons publica 'El Mundo', aquesta manifestació il·legal, que ja està sota la vigilància de les autoritats policials, estaria programada per al proper 2 de maig, quan es produirà un altre relaxament de les mesures amb la sortida dels ciutadans per fer esport.

Dues crides a la manifestació

Sota el lema de 'Stop Confinament', els organitzadors feixistes i conspiranoics fan una crida a la manifestació davant dels Ajuntaments i ofereixen consells sobre com actuar en cas que els seus participants siguin multats o detinguts.

El caràcter il·legal de les manifestacions durant l'estat d'alarma és de sobres conegut pels seus organitzadors i participants, que poden enfrontar-se a multes de fins a 60.000 euros, quantitat que podria multiplicar-se si se sumen altres delictes com agressió a les autoritats o intent de fugida.

A més d'aquesta crida a l'acció realitzada des de les xarxes socials, alguns partits polítics d'ultradreta com és el cas de La Falange, han sol·licitat a la Delegació de Govern permís per dur a terme una manifestació en contra del confinament. Davant la manca de resposta de l'administració, que previsiblement serà negativa, el partit polític ha fet una crida a l'acció sota el lema 'Nosvemosenlacalle' amb missatges que conflueixen el mateix dia, a la mateixa hora i a escassos metres de distància amb les mobilitzacions organitzades a través de Telegram.

No obstant això, La Falange ha descartat que la seva intenció de manifestar-se tingui cap relació amb les mobilitzacions convocades i promogudes pels esmentats grups de Telegram.

 

Repunt de Telegram

Telegram ha patit un repunt de popularitat durant el confinament. Els grups afins a la ultradreta i els conspiranoics han optat per aquesta plataforma en comptes de Whatsapp, que ha limitat els reenviaments massius per evitar l'expansió de rumors.

Un dels principals rumors que han corregut com la pólvora en aquests grups ultradretans és el fet que l'aplicació propietat de Facebook va imposar aquesta limitació per una petició de Govern. No obstant això, Whatsapp ja ha desmentit aquesta afirmació argumentant que ha aplicat aquesta mesura en tots els països on treballa per frenar la desinformació. Un altre dels rumors que més ha circulat és que les agències verificadores d'informació treballen per al Govern.

Les teories conspiratòries també són freqüents en aquests grups, com la que assenyala l'origen del virus com una   creació d'un laboratori xinès o per la implantació de la tecnologia 5G, informacions falses desmentides per la comunitat científica.

La intenció d'aquests grups era la d'amagar les seves accions en una aplicació suposadament més segura, tot i que s'obliden que qualsevol activitat il·legal i les crides a la desobediència a Telegram també són monitoritzades per les autoritats policials.

Veurem què passa finalment amb aquesta convocatòria il·legal de manifestacions que pretenen imitar les esdevingudes als Estats Units a petició del mateix president de Govern, Donald Trump. Aquestes mobilitzacions posen en perill la salut de la població i creen odi en un moment en què la unitat és l'única fórmula per derrotar la pandèmia.


Comentaris

envia el comentari