Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Manifestants cinc oros

Tots els detalls de la gran manifestació contra la sentència d'aquest dissabte

Tindrà lloc el dia 26 d'octubre al carrer de Marina amb motiu de protesta contra la «repressió» del govern espanyol als carrers

Manifestants cinc orosÒmnium i l'ANC han convocat una manifestació pel pròxim dissabte | Catalunya Diari

Les entitats Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) han convocat aquest dimarts una manifestació pel pròxim dissabte. Sota el lema 'mobilitzem-nos per la llibertat', la marxa pretén denunciar la «repressió» del govern espanyol als carrers. Tindrà lloc al carrer de Marina de Barcelona a les 17 hores. «Contra la repressió, en defensa dels drets fonamentals, continuem mobilitzats. Vine a la manifestació», ha piulat l'ANC a Twitter.

Un total de 115 organitzacions criden a manifestar-se; entre elles, a més de les esmentades, diversos sindicats com CCOO, UGT i la Intersindical-CSC i el SEPC. El clam és, en paral·lel a la crida per la «llibertat», la cerca pel «diàleg, les solucions, la justícia» en conjunt amb «la cohesió social» i la «democràcia amb urnes».

Setmana de protestes i manifestacions 

La iniciativa se suma al marc de protestes que s'han realitzat durant la darrera setmana envers la sentència del Suprem sobre la qüestió judicial de l'1-O. Talls a carreteres, ocupacions en instal·lacions de serveis públics com l'aeroport del Prat, entre d'altres, van aturar Catalunya sota la tutela del procés independentista —amb el suport del Govern i de les entitats esmentades. A banda d'això, el nom protagonista d'aquests dies ha estat el del Tsunami Democràtic, que exitosament ha aconseguit mobilitzar una gran part de la societat catalana.

També et pot interessar...