Els Mossos desallotgen els manifestants que s'han encadenat a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC)

S'han viscut alguns moments de gran tensió a les escales de l'Alt Tribunal

 

Uns 200 simpatitzants dels Comitès de Defensa de la República (CDR) s'han encadenat aquest divendres al matí a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), per tal de denunciar la «repressió de l'Estat» espanyol contra l'independentisme.

 

Els manifestants s'han dirigit a les portes de l'Alt Tribunal, al Passeig de Lluís Companys, per denunciar la judicialització de la política, i han convocat la ciutadania a sumar-s'hi. En paral·lel, també han fet una convocatòria de concentració a la Plaça Sant Jaume. Els Mossos d'Esquadra han intervingut ràpidament, i han començat a desallotjar els manifestants, entre crits de «resistència».

 

Aquests últims han optat per asseure's al mig del carrer, mentre les forces policials continuaven desallotjant gent, on continuen a hores d'ara. A més, han denunciat que la policia ha detingut una persona, i amenacen de no marxar del passeig de Lluís Companys. 

 

 

 

 

Desallotjats per la força

Els Mossos, amb un ampli desplegament policial, han començat l'operatiu de desallotjament davant del TSJC pocs minuts després de les 8 del matí. A hores d'ara, els centenars de manifestants ja han estat desallotjats per la força.