La manifestació ultra i l'antifeixista no s'arriben a trobar en un 12-O calent

Barcelona ha viscut un matí de manifestacions amb un gran dispositiu d'ordre públic per evitar l'enfrontament entre marxes de signe contrari

Agents de la BRIMO dels Mossos davant de la capçalera de la manifestació antifeixista.
Agents de la BRIMO dels Mossos davant de la capçalera de la manifestació antifeixista. | Guillem RS

Prop de 200 persones han sortit a les 11 del matí d'aquest 12 d'octubre de plaça Espanya per pujar, en formació i fent càntics contra els independentistes, fins a la plaça de Sant Jordi, al capdamunt de Montjuïc. Com és tradicional, aquesta marxa organitzada per Democràcia Nacional i Falange Espanyola, ha servit per arengar als membres d'aquests partits que estan en processos judicials i també per carregar contra els partits com PP, Ciutadans i Vox per ser fluixos amb el nacionalisme català.

Acompanyats per diverses furgonetes d'equips antiavalots dels Mossos d'Esquadra, han pujat fins Montjuïc on han aprofitat, com és tradicional, per cremar estelades. Quan antigament aquesta era l'única marxa espanyolista el 12 d'octubre a Barcelona congregava molta gent però els darrers anys que s'han convocat marxes amb presència de partits constitucionalistes, l'afluència a la manifestació ultra ha baixat molt. La manifestació s'ha desenvolupat sense incidents tot i que s'han vist banderes preconstitucionals i també banderes amb creus celtes.

Cares tapades i pintades en bancs, els únics incidents durant la marxa antifeixista.
Cares tapades i pintades en bancs, els únics incidents durant la marxa antifeixista. | Guillem RS

 

Just a la mateixa hora, però a Jardinets de Gràcia, unes 1.500 persones convocades per la Plataforma Antifeixista i els CDR, s'han concentrat contra el feixisme. A pocs metres arrencava la manifestació unionista massiva i els Mossos d'Esquadra han evitat que la marxa baixés sentit mar per evitar que es trobessin. La manifestació, amb un bloc amb persones encaputxades davant, han recorregut els carrers de l'Eixample fent variar el dispositiu dels Mossos que volien evitar de totes totes la trobada amb la manifestació de passeig de Gràcia i amb la concentració ultra de Montjuïc. S'han fet pintades en bancs i s'ha intentat trencar els vidres d'una oficina del carrer Viladomat.

La capçalera de la manifestació de DN i Falange, sortint de plaça d'Espanya.
La capçalera de la manifestació de DN i Falange, sortint de plaça d'Espanya. | Guillem RS

 

Important dispostiu de seguretat dels Mossos per evitar el xoc

La marxa antifeixista ha avançat a pocs carrers de plaça d'Espanya on furgonetes de la Brigada Mòbil n'han impedit el pas. Els manifestants s'han aturat a l'interior del parc de Joan Miró i allà han desconvocat la marxa. Les dues concentracions, l'ultra i l'antifeixista, finalment, no s'han trobat. Els Mossos d'Esquadra han desplegat un gran dispositiu amb unitats d'ordre públic per tota la ciutat. Les furgonetes de la Brigada Mòbil i de l'ARRO ha comptat en tot moment amb el suport de l'helicòpter dels Mossos i també del grup de motoristes Guilles.


Comentaris

envia el comentari