Divendres de manifestacions a Barcelona per celebrar o protestar pel 12 d'octubre

Els constitucionalistes volen celebrar la massiva manifestació del 8-O de l'any passat, l'extrema dreta convoca a Montjuïc i grups antifeixistes es concentren a la mateixa hora al centre de la ciutat

Imatge de la manifestació del passat 8 d'octubre de 2017 a Barcelona.
Imatge de la manifestació del passat 8 d'octubre de 2017 a Barcelona. | CatalunyaDiari.cat

Barcelona viurà aquest divendres fins a tres manifestacions diferenciades per celebrar el 12 d'octubre. Dues d'elles, de tendència unionista i una tercera convocada per grups antifeixistes i a la qual s'hi han sumat també els CDR. Els Mossos d'Esquadra han desplegat un important operatiu d'ordre públic per evitar que les diverses marxes es trobin i es pugui produir aldarulls.

L'hora clau, les 11 del matí. És l'hora que s'ha convocat la manifestació España Somos Todos que ha comptat amb la col·laboració de Societat Civil Catalana, Hablamos Español, Espanya i Catalans i Plataforma per Tabarnia. La marxa arrencarà des de la cantonada amb el carrer de Provença al passeig de Gràcia i es preveu que arribi fins a la plaça de Catalunya. Aquesta concentració vol recordar la gran manifestació contra la independència que es va fer el 8 d'octubre de 2017 i també celebrar el 12 d'octubre. Segons els organitzadors, els constitucionalistes «hem avançat junts per aturar els que han volgut i volen destruir Espanya». Tot i que no s'espera una manifestació tant massiva com la de fa més d'un any, sí que es preveu molta presència de persones.

Imatge de la manifestació de Falange de l'any passat a Barcelona.
Imatge de la manifestació de Falange de l'any passat a Barcelona. | CatalunyaDiari.cat

 

Diferenciada de la manifestació de passeig de Gràcia, l'extrema dreta espanyolista ha convocat una marxa des de plaça d'Espanya fins a la plaça de Sant Jordi, a Montjuïc. Com cada any, faran una marxa fins a arribar dalt de la muntanya, on es faran parlaments i es cremaran banderes estelades. «Espanya ni es negocia ni es vota, es defensa» és lema d'aquest any. A aquesta convocatòria s'hi sumen grups com Falange, Democràcia Nacional i altres nostàlgics del franquisme. Els manifestants pujaran a Montjuïc escortats pels Mossos d'Esquadra.

Concentració independentista

Barcelona Antifeixista també es concentrarà aquest divendres i ho farà, amb el suport dels CDR de la ciutat, a les 11 a Jardinets de Gràcia, a pocs carrers d'on arrenca la manifestació constitucionalista. «L'antifeixisme és cosa de totes» és el lema de la marxa i no s'ha fet públic quin serà el recorregut. Els CDR han convocat trobades en diferents barris de la ciutat per fer columnes cap a la manifestació del centre de Barcelona.

Cartell de la manifestació convocada per grups antifeixistes al centre de Barcelona.
Cartell de la manifestació convocada per grups antifeixistes al centre de Barcelona. | Guillem RS

Comentaris

envia el comentari