YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Maniobra d'ERC per evitar un enfrontament dels sindicats de presons amb la consellera

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha evitat assistir a la reunió de la Comissió de Justícia

Pere Aragonès i Ester Capella.
Pere Aragonès i Ester Capella, junts en un acte d'ERC a Sant Vicenç dels Horts, en una imatge d'arxiu. | ACN

Polèmica parlamentària en el si de la Comissió de Justícia. El digital 'Crónica Global' explica aquest dijous, 10 de desembre, la maniobra d'ERC per evitar un enfrontament en aquesta comissió entre els líders dels sindicats de les presons catalanes i la consellera del ram, la republicana Ester Capella. La comissió és una de les menys actives del Parlament, i se sol convocar tan sols un cop al mes, una freqüència molt més baixa que la resta.

Un embolic parlamentari

El cas és que, preveient el final de la legislatura i d'acord amb els grups parlamentaris, Yolanda López —diputada de Catalunya en Comú-Podem i presidenta de la comissió— va acordar convocar dues sessions més abans del 22 de desembre, dia en què es dissoldrà la cambra, a fi i efecte de pode resoldre temes pendents. La primera es va celebrar el 26 de novembre, però López, passant per alt el seu compromís del mes anterior, va acomiadar-se dels grups donant a entendre que aquella havia estat la darrera sessió de la legislatura.

La pressió de C's va fer que López s'ho repensés i mirés de trobar una segona data, però tot eren traves des del gabinet de la consellera de Justícia, que al·legava problemes d'agenda per poder trobar un forat que permetés una nova celebració de la comissió. L'oposició sospita, però, que Capella volia evitar la segona sessió perquè temia un enfrontament amb els sindicats de presons. Fa poques setmanes, li han entregat més d'un miler de signatures de treballadors de presons, el 25% de la plantilla, demanant la destitució de diversos alts càrrecs del departament a qui acusen de tenir comportaments despòtics.

Capella no hi anirà

El temor de l'assistència dels representants sindicals a la comissió i que es produís un enfrontament directe amb la consellera de Justícia és, segons l'oposició, el motiu pel qual Capella intentava evitar la celebració de la comissió. Després d'un intercanvi de mails amb retrets entre Yolanda López i el diputat republicà Jordi Orobitg intentant evitar la convocatòria, finalment aquest dijous, 10 de desembre, se celebrarà la darrera sessió de la Comissió de Justícia. Ara bé, ERC s'ha sortit amb la seva: no s'hi debatrà la situació a les presons i no es preveu la presència de la consellera Capella.


Comentaris

envia el comentari