Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Manuel García Bofill en un Congrés de C's a Pamplona

Manuel García Bofill, el català que regentarà C's fins a les primàries del març

Llicenciat en Filosofia i Màster en Màrqueting, és un home de confiança a la formació i molt fidel a Villegas

Manuel García Bofill en un Congrés de C's a Pamplona
Manuel García Bofill regentarà C's fins les primàries del març | Cedida

Manuel García Bofill  (Barcelona, 1959), home de confiança a la cúpula de Ciutadans i, de fet, un dels membres fundadors de la formació, assumirà una gran responsabilitat: agafar el timó del vaixell ja mig enfonsat. Almenys així serà fins que Inés Arrimadas prengui el control al març; si les primàries són fructuoses per a ella, és clar.

Fins al moment, de Bofill  no se'n coneix gran cosa. Es va llicenciar en Filosofia i té un màster en Màrqueting i, a més, no li agrada sortir als mitjans. En dues setmanes, a causa del càrrec que hi ostenta com a director, haurà de convocar el Consell General, el màxim òrgan polític entre assemblees. Així mateix, en tractar-se d’algú amb poder dins de Ciutadans, regentarà la formació taronja amb l'ajuda de fins a quinze membres més, llista que haurà de ser ratificada amb un suport superior als dos terços.

Fidel a Villegas, molt lloat pels companys

Manuel García Bofill en un Congrés de C's a Sevilla
És un expert en màrqueting i molt proper al secretari general de la formació, José Manuel Villegas | Cedida

Fonts del partit, properes a Bofill, valoren positivament el seu acompliment: «És cautelós i molt desconfiat. Això, en aquest món, és una virtut». El defineixen també com «el típic 'gabineter' que afronta els congressos interns plenament conscient de quines són les faccions enfrontades i quins percentatges de suport té cadascuna».

Paral·lelament, és molt proper a Villegas, el secretari general. Tant és així que, malgrat la desgana que sembla tenir envers les càmeres i les llums, va acudir durant la compareixença del secretari en què va demanar a Sánchez  una rectificació després que pactés amb Unides Podem un govern de coalició.

També et pot interessar...