Manuel Valls, sobre l'alcaldia de Barcelona: «M’engresca molt»

L'exprimer ministre francès s'ha posicionat per primera vegada sobre la seva hipotètica candidatura a l'alcaldia de Barcelona

Manuel Valls amb la premsa.
Manuel Valls amb la premsa. | Catalunyadiari.cat

Manuel Valls, exprimer ministre i diputat francès ha comentat aquest dijous, 6 de setembre, que encara s'està pensant si es presenta com a candidat per ser alcalde de Barcelona en les pròximes eleccions municipals. De presentar-se, així mateix, el dirigent francès ho faria de la mà de Ciutadans, que manté la seva oferta sobre la taula. Preguntat sobre el seu futur polític, Valls ha comentat que desvetllarà quines són les seves intencions durant aquest mes però que, així mateix, l'alcaldia de Barcelona és quelcom que «l'engresca molt»

En aquest sentit, Valls ha remarcat en una entrevista a RNE-Radio 4: «La idea és que Barcelona no pot ser la capital d’una hipotètica república catalana. Barcelona és una ciutat mundial, global, és una de les capitals d’Europa i ha de ser la capital del sud, del Mediterrani». 

Valls: «Les fronteres construeixen les guerres»

En la seva intervenció, Valls ha volgut reclamar que el futur de Catalunya «és més que mai Espanya i Europa» i ha parafrasejat unes paraules de François Mitterrand en al·legar: «El nacionalisme provoca guerres, quan toques les fronteres, o quan construeixes noves fronteres es quan comencen les guerres».

Manuel Valls, al costat d'Albert Rivera, en una manifestació unionista a Barcelona
Manuel Valls, al costat d'Albert Rivera, en una manifestació unionista a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

Segons Valls —el qual ha sonat, fins i tot, per encapçalar una llista conjunta a Barcelona entre Partit Popular i Ciutadans—, doncs, el nacionalisme té la seva base en «l’odi als altres», i segueix sempre el mateix procés que segons el dirigent francès «vol començar sent generós però es tanca i pot tornar-se racista o supremacista»

De ministre a professor

De moment s’ha fet públic que Valls impartirà un curs a la coneguda escola de negocis d’Esade, una ocupació professional que sembla que l’ex-ministre agafa amb moltes ganes. Al voltant del curs del grau de Dret y Global Goverance que donarà Valls ha dit que «fa un any que vaig donant conferències. Fer-ho en la ciutat on he nascut és un orgull».

Una ocupació que, per tant, l'aproparia un pèl més a Barcelona al ritme que creixen les especulacions sobre el seu 'si' a la proposta de Ciutadans d'encapçalar la llista per l'alcaldia de la capital catalana. 

 

 


Comentaris

envia el comentari