Manuel Valls: «En mans de l’independentisme, Barcelona caurà»

«Una Barcelona independentista quedaria al marge de la construcció europea», ha defensat l'alcaldable per Barcelona

Manuel Valls defensa que Barcelona no ha de caure a mans de l'independentisme
Manuel Valls defensa que Barcelona no ha de caure en mans de l'independentisme | CatalunyaDiari.cat

El de Manuel Valls és un dels noms del moment. L’exprimer ministre francès obre una nova etapa política a Barcelona, d’on en serà alcaldable, i ja comença a donar les primeres mostres de la idea que té sobre la ciutat comtal. L’ideari troncal de Valls per a la ciutat comtal, però, passa necessàriament per evitar l’entrada del sobiranisme al consistori barceloní.

«Si els independentistes guanyessin les municipals, Barcelona retrocediria encara més, perquè els independentistes o separatistes han actuat sacrificant l'interès de Barcelona», ha comentat Valls en una entrevista al diari ‘El País’ mentre al·legava: «Una Barcelona independentista quedaria al marge de la construcció europea, exclosa del concert de grans ciutats del Mediterrani».

«El nacionalisme obre el camí al supremacisme»

Preguntat si el nacionalisme català podia ser comparat amb partits d’extrema dreta com VOX, el mateix Valls ha explicat que «hi ha diverses diferències i no tot és comparable». Tot i això, l’exprimer ministre francès sí que ha optat per condemnar diverses accions individuals de l’independentisme.

«Els escrits del president de la Generalitat, el senyor Torra, o els atacs de la senyora De Gispert són discursos d'exclusió. Quan es diu a algú que és una bèstia espanyola, o se li diu a algú que no és catalana perquè ha nascut a una altra província d'Espanya, és racisme», ha comentat el mateix Valls.

Manuel Valls, durant la presentació del seu projecte per a l'acaldia de Barcelona
Manuel Valls, durant la presentació del seu projecte per a l'alcaldia de Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

«No hem de deixar el protagonisme als nacionalistes»

Per això mateix, doncs, Valls comenta que està preparat per fer oposició a l’independentisme. «Si Barcelona cau a mans de l'independentisme, recolzat a més pel populisme d'esquerres, Barcelona caurà», ha conclòs un Manuel Valls que també ha volgut recordar: «No hem de deixar el protagonisme als nacionalistes ni als populistes. Catalunya necessita de la participació dels partits moderats com Ciutadans o els socialistes».


Comentaris

envia el comentari