Manuel Valls: «Soc el candidat de totes les elits»

D’aquesta manera ha replicat les acusacions que el candidat a l’alcaldia de Barcelona ha rebut per part dels seus adversaris

Manuel Valls afirma que és el candidat de les «elits»
Manuel Valls afirma que és el candidat de les «elits» | CatalunyaDiari.cat

El polític francocatalà Manuel Valls ha presentat el seu llibre 'Barcelona, torno a casa' a l’Auditori de Barcelona acompanyat de l’escriptor Mario Vargas Llosa. Durant aquest acte, que va tenir lloc el passat dilluns, 29 d'octubre, el candidat a l’alcaldia de Barcelona ha volgut aprofitar per respondre els atacs que considera que ha rebut per part dels seus adversaris.

Per sorpresa de tothom, l’exprimer ministre francès ha assegurat que és «el candidat de les elits» i, d’aquesta manera, ha donat la raó a tots aquells que l’acusen de ser-ho, però especificant: «El candidat de totes les elits: les econòmiques, les polítiques, les culturals, les socials. Les elits d’avui i les de demà», ja que «una ciutat com Barcelona necessita elits».

Catalanisme, moviment polític i intel·lectual

Durant aquest acte, Manuel Valls ha volgut compartir records de la seva infantesa, però també ha parlat sobre el projecte que té per Barcelona i sobre el catalanisme del segle XIX on va ser un «moviment polític i intel·lectual per a modernitzar Catalunya i Espanya», senyalant que el problema apareix quan es passa des del «patriotisme» al «nacionalisme». A més, també ha assegurat que Barcelona caurà si acaba en mans de l’independentisme.

Manuel Valls i Mario Vargas Llosa durant la presentació del llibre 'Barcelona, vuelvo a casa'
Manuel Valls i Mario Vargas Llosa durant la presentació del llibre 'Barcelona, torno a casa' | Gtres

Per tant, segons la seva opinió, «Barcelona mereix tant que no la podem deixar ni en mans del populisme ni en mans del separatisme», però ha afegit que «no només seria un desastre econòmic, sinó que suposaria tornar a una història que no ha conegut mai Barcelona», ja que és «una forma de radicalisme, de mirada estreta i també populista, que no té res a veure amb la Barcelona del 92, ni amb Maragall i el maragallisme».

Oposició radical a l’independentisme

A més a més, Valls ha assegurat que ser monarquia o república no és l’important, sinó que ho és el seu contingut perquè, per exemple, «Veneçuela també és una república» i també ha lamentat que no existís «unitat nacional» amb els atemptats com si va passar a França, referint-se a l’escridassada que li van fer al rei Felip V.

Però també ha parlat contra el populisme, grup en el qual inclou l’independentisme, mencionant l’atac a la sinagoga de Pittsburgh, als Estats Units, o la victòria de l’ultra Jair Bolsonaro al Brasil d’aquest cap de setmana. Per la seva part, Mario Vargas Llosa aposta per Manuel Valls per «derrotar el nacionalisme» i ha aplaudit la seva oposició «radical però gens passional» a l’independentisme.


Comentaris

envia el comentari