Manuel Valls confirma que es presenta a l'alcaldia de Barcelona

«Sí, vull ser el pròxim alcalde de Barcelona. I això dependrà dels barcelonins», amb aquestes paraules ha confirmat la seva candidatura a les eleccions municipals de 2019

Manuel Valls ha confirmat la seva candidatura a l'alcadia de Barcelona
Manuel Valls ha confirmat la seva candidatura a l'alcaldia de Barcelona | CatalunyaDiari.cat

L’exprimer ministre francès, Manuel Valls ha comparegut al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona per presentar la seva candidatura a l’alcaldia de Barcelona en les pròximes eleccions municipals que se celebraran el maig de l’any vinent 2019.  Amb aquestes paraules tan contundents confirmava la seva decisió: «Sí, vull ser el pròxim alcalde de Barcelona. I això dependrà dels barcelonins».   

  

Durant la seva compareixença aquest dimarts 25 de setembre, Manuel Valls ha anunciat que liderarà una candidatura transversal per a l’alcaldia de Barcelona el 2019 que comptarà amb el suport del partit d'Albert Rivera però que amagarà la marca del partit taronja en una coalició. 

«Barcelona mereix ser governada pensant en ella mateixa»

Amb aquestes paraules ha defensat un projecte de govern centrat a fer de la ciutat un «punt de trobada i un espai de convivència», i no en altres objectius polítics com la independència. Millorar la gestió del turisme i de la seguretat ciutadana és una altra de les fites que s'ha marcat com alcalde, ja que ha dit que no es pot permetre que es relacioni Barcelona amb «els 'narcopisos' o el 'top manta'».

Manuel Valls, al costat d'Albert Rivera, en una manifestació unionista a Barcelona
Manuel Valls, al costat d'Albert Rivera, en una manifestació unionista a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

En el seu discurs, Valls ha recordat els vincles que l’uneixen amb la ciutat on va néixer. Ha recordat que prové d’una «família que sempre ha estimat Barcelona» i que a la seva infància i joventut hi passaven «llargues temporades». Per això ha afirmat que vol «recuperar Barcelona amb una millor gestió» i  aconseguir «un millor nivell de seguretat, una mobilitat millor, més activitat econòmica i més suport a les empreses.  

Va ser primer ministre de França entre el 2014 i el 2016 

Manuel Valls és un polític francès, de pare espanyol, que va ser primer ministre de França entre 31 de març de 2014 i el 6 de desembre de 2016 investit pel president socialista François Hollande. Durant la seva trajectòria política, va ser alcalde d’Evry entre 2001 i 2008 a més de diputat en l’Assemblea Nacional Francesa des de l’any 2002.

En els últims mesos es va mostrar molt crític amb l’independentisme català i va participar en la manifestació del març convocada per Societat Civil Catalana. En aquesta va defensar la Constitució Espanyola i la permanència de Catalunya dins d'Espanya i la Unió Europea.    


Comentaris

envia el comentari