Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu del regidor de l'Ajuntament de Barcelona, Manuel Valls, durant una roda de premsa

Manuel Valls prepara la seva marxa de Barcelona per tornar a la política francesa

Segons 'El Confidencial', l'exprimer ministre francès deixarà l'Ajuntament de la capital catalana després de les eleccions al Parlament del 14 de febrer

Imatge d'arxiu del regidor de l'Ajuntament de Barcelona, Manuel Valls, durant una roda de premsa
El portaveu de Barcelona pel Canvi, Manuel Valls, sembla que tornarà a la política francesa després de les eleccions al Parlament del 14 de febrer.. | ACN

L'exprimer ministre francès i regidor de l'Ajuntament de Barcelona, Manuel Valls, ja prepara la seva marxa de Catalunya per tornar a França. Així ho assegura aquest dimecres el digital 'El Confidencial', citant fonts pròximes a Barcelona pel Canvi, que afirmen que ho farà després de les eleccions al Parlament del 14 de febrer, ja que Valls té la voluntat d'implicar-se en la campanya de Ciutadans. D'aquesta manera, posarà punt final a una curta aventura a la política catalana.

La tornada a França de Manuel Valls fa mesos que es rumoreja, ja que va quedar lluny de la victòria als comicis del juny de 2019, tot i que va ser clau perquè Ada Colau revalidés l'alcaldia de Barcelona, en detriment del republicà Ernest Maragall. En aquest sentit, el citat mitjà informa que ja s'han iniciat les converses amb el número 3 de Barcelona pel Canvi, Alexandre Pons, perquè agafi el relleu de Valls al consistori de la capital catalana quan aquest confirmi la seva marxa.

La seva tornada a la política francesa anirà de la mà del president de la República Francesa, Emmanuel Macron, amb qui, segons 'Le Pariesien', Valls ha refet la seva relació política. Una de les opcions de futur a curt termini per l'exprimer ministre francès seria ocupar el Ministeri de l'Interior de França, mentre que a llarg termini, s'apunta l'opció que opti a l'alcaldia de París l'any 2026.

Manuel Valls, una llarga trajectòria a França

La curta trajectòria que tindrà Manuel Valls a la política catalana es contraposa amb la llarga experiència que ha tingut a França. Nascut al barri d'Horta de la capital catalana l'any 1962, l'encara regidor de l'Ajuntament de Barcelona ha ocupat la gran majoria de casos al seu país d'acollida, que considera «la seva única pàtria». Afiliat al Partit Socialista Francès (PS) l'any 1980, ha estat regidor, diputat regional, diputat a l'Assemblea Nacional, alcalde d'Evry més d'una dècada i ministre de l'Interior de França.

El punt culminant de la seva trajectòria va arribar l'any 2014, quan François Hollande el va nomenar primer ministre de la República Francesa. Va estar en el càrrec fins al desembre de 2016, quan va dimitir per presentar la seva candidatura a les primàries del PS, on va ser vençut per Benoit Hamon. Llavors, es va donar de baixa dels socialistes francesos per incorporar-se al moviment 'En Marche', d'Emmanuel Macron.

Entre 2017 i 2018, va ser diputat de l'Assemblea Nacional, càrrec que va deixar l'octubre de 2018 per preparar les eleccions municipals de Barcelona, on va ser el cap de llista de Barcelona pel Canvi, formació que va acollir en les seves llistes a Ciutadans. Després de menys de dos anys a l'Ajuntament de la capital catalana, sembla que Manuel Valls té data de caducitat.