Valls demana a PP, C's i PSOE que no pactin «ni amb populismes de dretes ni d'esquerres»

El candidat a l'alcaldia de Barcelona assegura que «cal evitar» que la ciutat «sigui la palanca de l'independentisme que ja ha traçat aliances amb el populisme d'Ada Colau»

Manuel Valls ha demanat un pacte per aïllar VOX | CatalunyaDiari.cat

El candidat a l'alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, ha publicat aquest dissabte una carta oberta dirigida a Pablo Casado, Pedro Sánchez i Albert Rivera en la qual els demana que «es comprometin a no pactar ni amb populismes de dretes ni d'esquerres».

A la missiva, l'exprimer ministre francès exigeix «altura de mires» a PP, PSOE i C's davant el risc que les eleccions portin Espanya a «una situació d'estancament enorme». A més assegura que «cal evitar que Barcelona sigui la palanca de l'independentisme, que ja ha avançat i traçat aliances amb el populisme d'Ada Colau».

El candidat a l'alcaldia de Barcelona sosté que el que passi a Barcelona «tindrà una transcendència social i política per Espanya i per Europa» i creu que des d'aquesta ciutat cal «enviar un senyal de recuperació sobre la qual s'ha construït el projecte democràtic espanyol dels darrers últims 40 anys».

Davant d'això, Valls demana a PP, Cs i PSOE que «es comprometin a no pactar ni amb populismes de dretes ni d'esquerres» i que tampoc ho facin amb «l'independentisme», que, segons ell, «ha dividit profundament la societat catalana». «El debat de Barcelona és el debat d'Espanya i d'Europa», conclou.

  

L'exprimer ministre francès es compromet a treballar per «tornar a situar a Barcelona en el costat de la convivència i de la democràcia plena» i reitera la seva crida «als líders dels partits constitucionalistes perquè ofereixin a Espanya el gran acord que aquest país necessita».

Imatge d'arxiu de Manuel Valls
Manuel Valls fa una crida als líders dels partits del PP, C's i PSOE perquè ofereixen a Espanya «el gran acord que aquest país necessita» | Cedida

 

Segons Valls, si cada partit aposta «per un equivocat interès particular» les eleccions enfonsaran el país «en una espiral negativa: una crisi institucional o una legislatura agitada i estèril» que permetria que «creixin els desencantats amb el sistema democràtic».

Pel candidat a l'alcaldia de Barcelona el que va passar a Andalusia és «un clar exemple del que la democràcia espanyola ha d'evitar». «L'acord que va fer possible el govern espanyol va suposar una cessió significativa a la dreta radical», afirma Valls tot acusant el PSOE de «manca de responsabilitat» per haver-ho permès.


Comentaris

envia el comentari