Manuel Valls, disposat a construir una mesquita al centre de Barcelona

Així ho ha manifestat el candidat de Ciutadanss a l'alcaldia de la ciutat comtal en una entrevista concedida al llibre 'Déu a Barcelona' | La resta de partits també veuria amb bons ulls aquesta iniciativa, amb l'excepció del PSC i el PP

Manuel Valls
Manuel Valls s'ha mostrat disposat a construir una mesquita al centre de Barcelona | Cedida

Manuel Valls, candidat a l'alcaldia de Barcelona per Ciutadans, ha expressat la seva voluntat de crear una gran mesquita al centre de la ciutat comtal. En aquest sentit, el membre de la formació taronja ha manifestat que fer quelcom així «no només dona una visió de respecte a la religió, sinó que també ajuda a la convivència».

La voluntat de Valls ha quedat plasmada en el llibre 'Déu a Barcelona', un volum escrit per Paris Grau Garceran i Jordi Roigé i Solé que ha vist la llum tan sols uns dies enrere i que analitza la posició dels diferents candidats respecte a la religió. De fet, i tal com recull 'NacióDigital', tots els partits es mostren favorables a construir un edifici així, amb l'excepció de Jaume Collboni —PSC— i Josep Bou —PP—, així com Ada Colau, que considera que l'ideal és deixar la decisió en mans de cada comunitat religiosa.

  • Et pot interessar:  El Govern impulsarà una llei a favor de l’eutanàsia i el suïcidi assistit.

«Hem de construir un islam barceloní, espanyol i europeu»

Manuel Valls considera que seria «útil i positiu» construir una gran i significativa mesquita al centre de Barcelona. En aquest sentit, l'alcaldable de la formació taronja ha expressat que «és molt important que totes les religions estiguin representades en l'espai públic», motiu pel qual considera necessari «estudiar si la proposta es correspon amb el que volen els musulmans de Barcelona».

L'objectiu de Valls en adoptar aquesta postura és el següent: «Hem de construir un islam que sigui barceloní, espanyol i europeu». Una postura compartida pel candidat d'ERC, Ernest Maragall, que creu que, mentre els tràmits per dur a terme un edifici d'aquest caràcter siguin els adequats, no existeix «cap raó» per no edificar-lo.

mesquita
Valls: «Hem de construir un islam barceloní, espanyol i europeu» | CatalunyaDiari.cat

Pel que fa a la resta de candidats, Joaquim Forn també s'hi ha mostrat disposat, sempre que «sigui per a totes les sensibilitats musulmanes». Amb tot, considera que és un tema que s'ha de tractar amb el màxim rigor i transparència.

PSC i PP, contraris a la construcció de la mesquita

Els únics candidats que han adoptat una postura diferent han estat els alcaldables de PSC i PP. I és que, mentre Collboni creu que «no és necessària», Bou opina que «no és una prioritat». A més, el popular considera que els musulmans «venen amb una actitud impositiva» i que no és necessari que rebin ajudes.

L'única candidata que no és preguntada per aquesta polèmica qüestió és, precisament, l'actual alcaldessa. Malgrat això, Ada Colau fa èmfasi en allò que considera una necessitat primordial: millorar els centres de culte. No només això, sinó que la candidata de Bcomú opina que el més oportú és que cada comunitat religiosa sigui l'encarregada de determinar si necessita més temples o no.

 

  • Et recomanem:  Casado anuncia que baixarà el salari mínim a 850 euros i es retracta.

Comentaris

envia el comentari