Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Manuel Valls

Valls amenaça de trencar amb C’s si pacten amb VOX

L’exprimer ministre francès ha quedat en quarta posició aconseguint només sis regidors a Barcelona

Manuel Valls
Valls, descontent amb els resultats obtinguts i a punt de trencar relacions amb C's pels pactes amb VOX | CatalunyaDiari.cat

 

L’exprimer ministre francès,  Manuel Valls, era alcaldable en aquestes eleccions municipals a Barcelona, tanmateix els resultats obtinguts no han estat a l’altura de les seves expectatives. El candidat a l’alcaldia presentat sota el grup BCN Canvi-C’s ha quedat en quarta posició, per darrere d’ERC, BComú i el PSC. A més, a Alacant el partit que representa ha pactat amb VOX i, per tant, podria significar que trencarà relacions tal com ha advertit prèviament.

Valls, descontent, amenaça de trencar amb C's

Manuel Valls només ha aconseguit sis regidors, només un més que els que va aconseguir C’s a les eleccions de l’any 2015, és a dir, ha obtingut un 13,20% dels vots en comparació al 13,20% dels anteriors comicis. L’exprimer ministre francès tenia esperances de remuntar els resultats i que no es complissin els presagis que han anat determinant les enquestes, però finalment no han estat desencaminades.

Així doncs, els resultats de les eleccions municipals del 26-M han suposat una greu derrota per Valls: «Els meus resultats són una millora respecte del 2015 però queden lluny de les nostres expectatives. No puc estar content per la meva ciutat», i també ha afegit: «El resultat de les eleccions no és bo per a #Barcelona, ni per Catalunya ni per al conjunt d’Espanya. Hem fracassat en frenar el separatisme. Però no ens hem de quedar aturats, cal que els constitucionalistes reaccionem»

Tanmateix, Valls ha afrontat la situació amb elegància i ha atribuït aquests resultats al context, escudant-se darrere del fet que, entremig, s’han dut a terme les eleccions a Andalusia i les generals i també ha culpat la falta d’unitat del PSC, PP i C’s. A més, ha advertit aquest darrer grup que pactar amb VOX  en algun municipi de l’Estat equival a una «ruptura total i definitiva» amb el seu projecte. Un trencament que podria estar molt a prop perquè ja han començat a sortir a la llum els primers pactes entre C’s i VOX, com està succeint a Alacant.  

També et pot interessar...