Manuel Valls confirma que si no és alcalde de Barcelona no tornarà a França

El candidat ha negat que es plantegi reprendre la seva carrera política en el seu país si no guanya les eleccions a la capital catalana

Manuel Valls, durant la presentació del seu projecte per a l'acaldia de Barcelona
Manuel Valls, durant la presentació del seu projecte per a l'alcaldia de Barcelona | CatalunyaDiari.cat

En els seus primer dies com a candidat a l’alcaldia de Barcelona, Manuel Valls ha hagut de deixar clar que el seu trasllat a la capital catalana i la seva entrada en la vida política no és temporal. El polític francès, que comença a explicar part del seu projecte i idees, veu com des del seu país es veu el seu canvi de residència com un descans momentani, després de no ser candidat en les últimes eleccions. Recentment, ha hagut de confirmar que no tornarà a França si no és el pròxim batlle de Barcelona

L’exprimer ministre francès va concedir una entrevista a la televisió francesa BMF el passat dilluns 1 d’octubre on se li preguntava que «si no guanya a Barcelona, deixarà la política?». La seva resposta va ser que «sí, sens dubte» confirmant però que es quedaria a viure a Barcelona tot i que tornaria regularment al seu país.

 

Ell i el seu equip matisen la seva resposta

Aquesta resposta va provocar que sorgissin els rumors que el polític francès no exerciria el seu càrrec com a regidor en l’Ajuntament barceloní. Tanmateix, el seu equip de comunicació va matisar que l’alcaldable es referia al fet que «no tornarà a dedicar-se a la política a França».

Hores després seria el mateix Valls el que confirmava que «assumiré el paper que em pertoqui a l’Ajuntament després de les eleccions». Segons ell, encara que perdés, tal com li va passar a les primàries socialistes, «no ho podria veure com un fracàs amb una trajectòria com aquesta», remarcant les nombroses ocasions que ha estat escollit a la seva ciutat Évry i diputat pel seu departament d’Essonne.

Barcelona és «una de les ciutats que millor simbolitza Europa»

Manuel Valls tornava a recalcar en els últims dies que ser alcalde de la ciutat on va néixer és «una oportunitat, un espai que s'ha obert» per, segons ells, lluitar contra «el populisme i demagògia» que impera a Europa. És per això que aspira a governar la que per ell és «una de les ciutats que millor simbolitza Europa».


Comentaris

envia el comentari