Manuel Valls a TV3: «Jo veig violència a Barcelona»

El candidat a l'alcaldia de la capital catalana ha carregat contra Quim Torra per animar els CDRs a pressionar, i ha insistit que la societat catalana està dividida

Manuel Valls, que recentment va confirmar que entraria a la cursa per convertir-se en el pròxim alcalde de Barcelona de la mà, principalment, de Ciutadans, ha estat aquest dijous a programa 'Els Matins de TV3', on ha concedit una entrevista a Lídia Heredia. Ara bé, la polèmica no ha tardat a sorgir, després que la presentadora li hagi preguntat directament a l'exprimer ministre francès si el que s'ha vist a Barcelona en els darrers dies era violència. 

«Jo veig violència», començava dient Valls, per aclarir que feia referència als fets que van tenir lloc «a l'espai públic» durant l'aniversari de l'1-O. «Un ministre de l'Interior francès considera que el que ha passat a Barcelona aquests dies és violència?», li tornava a preguntar Heredia, recordant-li les vagues a París, que sovint acaben amb actes violents. «És violència, sí. Però no és perquè hi ha problemes a altres països que aquí no s'ha de considerar» violència, insistia el candidat a l'alcaldia. 

Crítiques a Quim Torra per animar els CDRs a continuar pressionant

Però Manuel Valls no s'ha aturat aquí, sinó que ha continuat justificant el que acabava de dir.«És violència sobretot quan un càrrec públic com el president de la Generalitat diu a un grup, els CDRs, 'apreteu, apreteu'», ha insistit el polític, recordant que, després de la polèmica, Quim Torra va haver de canviar «una mica» i matisar les seves paraules. «Si vostè considera que no hi va haver violència l'altre dia és que no mirem les mateixes imatges», va assenyalar Valls. 

Ha estat llavors quan Lídia Heredia li ha preguntat a Valls si havia vist «problemes de convivència» des que va arribar a la capital catalana. «Jo crec que hi ha moltes ganes de sortir d'aquesta fractura», afegia llavors el candidat a l'alcaldia, per continuar dient que es pot ser independentista o no, «però s'ha de respectar la democràcia, l'estat de dret, la Constitució, l'Estatut, la separació de poders, el paper de la justícia». 

Manuel Valls durant la seva entrevista a 'Els matins de TV3'
Manuel Valls durant la seva entrevista a 'Els matins de TV3' | CCMA

«El més important per mi, i jo vull ser alcalde de Barcelona, és que Barcelona sigui una solució. Veig a Barcelona gent molt oberta, que vol sortir perquè està cansada d'aquesta situació, que vol sobretot que se l'hi parli dels seus problemes», ha insistit Valls. Finalment, el candidat a l'alcaldia ha destacat la importància de la Transició i els seus actors, i que tot i ser «republicà francès», les seves idees van «molt bé» en una República i en una monarquia. 


Comentaris

envia el comentari