Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Maragall afirma que és «evident» que Ada Colau està negociant amb el PSC

El candidat d'ERC li ha retret que no respongui a la seva oferta de «coherència progressista i republicana»

Ernest Maragall continua afegint a Ada Colau | Cedida

 

ErnestMaragall, ha retret a la candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, que no hagi respost a la proposta de parlar sobre un govern bilateral que li va reiterat el passat divendres i ha  considerat «evident» que la fins ara alcaldessa negocia amb el PSC. En declaracions a RAC1, Maragall ha confiat que «s'acabi imposant la raó, la legitimitat i la coherència progressista i republicana» però ha reconegut que tot el que saben fins ara és a través dels mitjans.

Maragall ha reivindicat que el futur alcalde de Barcelona ha de ser ell perquè això «ja es va decidir» a les urnes el passat 26 de maig  i ha instat que el que cal ara és parlar del projecte per a la ciutat. Ha afegit que el més coherent és que sigui un govern amb Barcelona en Comú perquè qualsevol altra opció suposaria «afegir ingredients que res tenen a veure amb el progressisme». 

Advertència sobre l'efecte d'acceptar els vots de Valls

Maragall ha insistit que per ser alcaldessa Colau necessita el vot de Manuel Valls. «És l'única via», ha dit, al mateix temps que ha alertat que això suposarà una crossa per a la candidata. «La nostra és l'opció de la coherència de govern i aquesta és la de dependre d'aquest vot el dia de la investidura i l'endemà, l'endemà i en els següents pressupostos». 

També en una entrevista a l''Ara', Maragall assegura que el vot de Valls «serà una hipoteca permanent» per a Colau. «El que passa és que no ens expliquen la lletra petita No sabem ni el tipus d'interès, ni els terminis, ni en què consisteix la dependència que s'està construint», ha asseverat. «Com pot ser que Valls decideixi qui ha de ser l'alcalde de Barcelona?»; s'ha preguntat. 

Colau i Maragall
Maragall reitera a Colau que un tripartit amb el PSC no és una opció viable | CatalunyaDiari.cat

 

En aquest sentit, una fórmula d'investidura que contemplés els vots del PSC i Barcelona pel Canvi-Ciutadans  «afegiria incertesa, inestabilitat, radicalització a banda i banda, és a dir, efectivament seria exactament el contrari del que la senyora Colau diu que defensa». 

La veu «cada cop més a prop dels partits de la plaça de Colón»

En les seves declaracions per l''Ara',  Maragall ha insistit que Colau està «cada cop més a prop dels partits de la plaça de Colón» i li retreu que es refugiï en un pacte tripartit «que sap que és impossible». I ho és perquè des d'ERC no estan disposats a rebre «els vots dels repressors», una «línia vermella» que no acaba d'entendre que la fins ara alcaldessa no comparteixi. 

Finalment, a RAC1, ha valorat  l'actitud de Jaume Collboni com «la que s'espera d'un ritual de festeig». Es planteja si amb un acord Colau-Collboni, la mateixa setmana que s'acaba el judici es retiren els llaços grocs del consistori i insisteix que «no podem acceptar que Barcelona en Comú sigui còmplice del cordó sanitari contra ERC»

També et pot interessar...