Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Colau i Maragall

Maragall atura les negociacions amb Colau per l'alcaldia de Barcelona

L'alcaldable d'Esquerra insta a un pacte al 50% amb Colau de número dos

Colau i Maragall
Elaboren dos manifestos contraposats en relació als possibles pactes per l'alcaldia de Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

Les negociacions entre ERC i Colau per l'alcaldia de Barcelona queden aturades.  Maragall ha anunciat davant dels mitjans de comunicació que no hi haurà negociacions amb Ada Colau mentre els comuns 'flirtegin' amb el PSC i la formació de Manuel Valls. L'alcaldable d'Esquerra Republicana creu que l'actual alcaldessa no està sent prou explícita amb si descarta o no el suport que li ofereix Manuel Valls. 

Per això el líder d'ERC ha volgut transmetre un ultimàtum a Barcelona en Comú: si volen seguir parlant d'un govern bipartit a Barcelona, cal que aturin les negociacions amb PSC i Valls. La proposta de Maragall és un govern bipartit, repartit equitativament entre les dues formacions i la creació d'una figura «d'alt nivell de representació» per a Colau al costat de l'alcalde Maragall, el que representa una novetat en les negociacions. 

Municipals BCN
Una opció que queda en l’aire és la de la formació d’un tripartit d’esquerres | CatalunyaDiari.cat

 

Maragall demana reunir-se amb Collboni però el socialista ho descarta

Fa només dos dies, Ernest Maragall va demanar reunir-se amb Jaume Collboni per «responsabilitat institucional», segons van confirmar fonts d'Esquerra Republicana. L'entrevista del líder de la llista més votada a les eleccions municipals del 26 d'abril amb el cap del PSC a Barcelona se situaria «en el marc de les trobades posteriors» als comicis.

Des d'ERC es va voler deslliurar la reunió de cap mena de significació, i es va afirmar que la voluntat dels republicans «no és altra que la de contrastar el punt en què es troba cada formació després de les eleccions». Ara bé, segons va avançar 'Nació Digital', Jaume Collboni va declinar l'oferta de Maragall a través d'una missiva. Cal recordar que les dues formacions  s'han vetat l'una a l'altra per a l'hipotètic govern d'esquerres que defensa la líder de Barcelona en Comú, Ada Colau, per a la capital catalana. 

Colau a favor del tripartit d'esquerres

Cal mencionar que la número tres de Barcelona en Comú, Janet Sanz, va afirmar el dilluns que «no s'acaben de creure» que l'alcaldable d'ERC, Ernest Maragall, hagi renunciat a pactar amb JxCat. «Sabem que s'estan asseient, Elsa Artadi constantment està dient que estan parlant de polítiques i concrecions de cara a la legislatura», va assegurar.

També et pot interessar...