Maragall, disposat a repartir-se amb Colau l'alcaldia de Barcelona

La dels comuns ha insinuat la possibilitat en una entrevista un dia abans del ple d'investidura
Colau i Maragall
Elaboren dos manifestos contraposats en relació als possibles pactes per l'alcaldia de Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

Ernest Maragall està disposat a repartir-se l'alcaldia de Barcelona amb Colau. Ho ha anunciat en roda de premsa al Parlament un dia abans del ple d'investidura d'aquest dissabte a l'ajuntament. Colau ha insinuat la possibilitat en una entrevista aquest divendres, després de consultar amb les bases dels comuns la seva decisió, a qui demanava si preferien un acord de govern entre BComú i PSC, proclamant-se ella alcaldessa, o un pacte amb ERC, investint Maragall alcalde. 

 

 

El líder d'ERC debatrà la proposta amb Colau, tot i que li retreu la tardança: «És ara que m'ho proposen?». «És obvi que aquesta proposta, després de tres setmanes de no parlar, a qui correspon no és a la força guanyadora, sinó a qui aspira a una concreció diferent del que ofereixen els resultats electorals». Maragall ha volgut enviar un missatge conciliador: «Em pregunto si això és seriós -en referència a compartir l'alcaldia- , però sap que li dic? D'acord, parlem-ne», però amb una condició, que Colau «renunciï a presentar la seva candidatura» a la investidura al ple de dissabte. 

 

Ernest Maragall proposa a Ada Colau negociar l'alcaldia si «diu no al senyor Valls» | CatalunyaDiari.cat

 

Maragall proposa posar «el comptador a zero»

Maragall ha parlat de «posar el comptador a zero» perquè «seiem junts i parlem de tot, tornem al punt on vam deixar-ho». El cap de files d'ERC a Barcelona ha remarcat que això significa que és indispensable que, l'encara alcaldessa en funcions, «digui no al senyor Valls». Si no Maragall puntualitza que estarem davant «d'una nova argúcia per tractar de justificar l'injustificable».

 

Les paraules de Maragall arriben quan està en marxa la consulta interna dels comuns, on es pregunta als inscrits si prefereixen un pacte amb el PSC amb Colau com a alcaldessa o un acord amb ERC que situï al candidat republicà al càrrec. 

 

També et pot interessar...

 Comentaris

envia el comentari