Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Municipals BCN

Maragall demana reunir-se amb Collboni però el socialista ho descarta

Esquerra Republicana va demanar una trobada per «responsabilitat institucional», desvinculant-la de qualsevol acord per a l'alcaldia

Ernest Maragall ha proposat una inesperada reunió a Jaume Collboni
Una opció que queda en l’aire és la de la formació d’un tripartit d’esquerres | CatalunyaDiari.cat

 

Ernest Maragall ha demanat reunir-se amb Jaume Collboni per «responsabilitat institucional», segons han confirmat fonts d'Esquerra Republicana. L'entrevista del líder de la llista més votada a les eleccions municipals del 26 d'abril amb el cap del PSC a Barcelona se situaria «en el marc de les trobades posteriors» als comicis.

Des d'ERC s'ha volgut deslliurar la reunió de cap mena de significació, i s'ha afirmat que la voluntat dels republicans «no és altra que la de contrastar el punt en què es troba cada formació després de les eleccions». Ara bé, segons ha avançat 'Nació Digital', Jaume Collboni ha declinat l'oferta de Maragall a través d'una missiva. Cal recordar que les dues formacions  s'han vetat l'una a l'altra per a l'hipotètic govern d'esquerres que defensa la líder de Barcelona en Comú, Ada Colau, per a la capital catalana. 

Ada Colau insisteix en la fórmula del tripartit d'esquerres

Cal mencionar que la número tres de Barcelona en Comú, Janet Sanz, ha afirmat aquest dilluns que «no s'acaben de creure» que l'alcaldable d'ERC, Ernest Maragall, hagi renunciat a pactar amb JxCat. «Sabem que s'estan asseient, Elsa Artadi constantment està dient que estan parlant de polítiques i concrecions de cara a la legislatura», ha assegurat.

Sanz ha insistit que els comuns aposten per un tripartit d'esquerres i ha demanat a ERC i PSC que «superin» els «bloquejos» i les «línies vermelles». «La gent ens està demanant acords», ha subratllat la número tres de Barcelona en Comú, que ha negat de nou que estiguin negociant amb Manuel Valls. Sanz ha evitat, però, dir qui seria l'alcalde de la ciutat, tot argumentat que el primer pas és assolir l'acord.

També et pot interessar...