Maragall supera Colau en les municipals de Barcelona, segons l'última enquesta

Sis de cada deu enquestats desaprova la gestió de l'alcaldessa a la capital

Alcaldables Barcelona
Ada Colau ha apuntat que surt a guanyar i que només pactarà amb forces d’esquerres| CatalunyaDiari.cat

Ernest Maragall supera Colau per la mínima, 1,5 punts, pel que fa a les preferències com a pròxim alcaldable de Barcelona. Segons la segona part de l'enquesta de GAD3 que publica aquest dilluns 'La Vanguardia', el candidat d'ERC obté un 25,9% i la cap de llista de BComú es queda amb el 24,4%.

Molt per darrere se situen la resta d'aspirants a alcaldables: el socialista Jaume Collboni (13,1%); Manuel Valls (7,4%); el candidat de JxCat, Joaquim Forn es queda amb un 4,9% i, en darrer lloc, hi ha el cap de llista del PP, Josep Bou, amb només el 0,9%. D'altra banda, l'enquesta indica que sis de cada deu enquestats desaprova la gestió de Colau al capdavant de l'Ajuntament. Per contra, un 38,1% es mostra molt o bastant satisfet.

Els candidats exhibeixen els seus vetos per pactar després del 26-M

Els candidats a l’alcaldia de Barcelona han exhibit en el debat de Betevé d’aquest diumenge quins són els seus vetos per pactar després de les eleccions municipals. D’una banda, l’actual alcaldessa i candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha apuntat que surt a guanyar i que només pactarà amb forces d’esquerres. Colau ha admès que «s’han acabat les majories absolutes» i ha abraçat «la cultura del pacte estable».

En aquest sentit, ha dit que Barcelona en Comú només vol liderar governs progressistes i pactar amb forces d’esquerra i ha lamentat el paper d’ERC i PSC perquè considera que han centrat els «atacs» cap a ella al debat, en lloc de dirigir-los cap a les dretes, com Ciutadans o Junts per Catalunya. «La seva obsessió sembla que és fer-me fora a mi», ha apreciat Colau.

L’altre candidat ben situat a les enquestes, Ernest Maragall (ERC), també va a per la victòria i ha advertit que no es presenta als comicis per «pactar amb Colau», sinó per «substituir-la». A més, ha garantit que no arribarà a una entesa amb cap partit del «bloc del 155, tampoc el PSC». El candidat socialista, Jaume Collboni, ha afirmat que dialogarà «amb tothom, excepte els extremistes» i s’ha dirigit a Maragall per deixar-li clar que no comptarà amb el seu suport per ser batlle.

També pots llegir:


Comentaris

envia el comentari